• DOLAR 32.576
  • EURO 34.769
  • ALTIN 2496.486
  • ...
Irak’ın Basra şehrinde mahsur kalan işçiler tahliye için yardım bekliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan ve hızla dünyaya yayılan yeni tip Coronavirus (Covid-19) salgının sonra birçok ülkede OHAL ilan edildi.

Coronavirus salgını nedeniyle 15 Mart’tan bu yana sokağa çıkma yasağının uygulandığı Irak’ın bir çok kentinde bulunan işçiler dışarıya çıkamadıkları gibi Türkiye’ye de dönemiyor.

Irak’ın Basra şehrinde bulunan Türkiyeli işçiler, evlerine dönmek için yardım bekliyor. İşçilerden Recep Gündoğan, Twitter hesabı üzerinden yaptığı paylaşımlarda, yaklaşık bir aydır Irak'ın Basra şehrinde mahsur durumda olduklarını belirtti.

Birçok şehirden tahliyelerin yapıldığını ancak Basra için harekete geçmediklerini ifade eden Gündoğan, “Diğer şehirlerde tahliyeler başlamışken Basra için neden böyle bir söylemde bulunuyorlar. Basra Konsolosluğu ile irtibata geçtiğinizde ‘Bizde her şey hazır, listeler hazır’ diye söyleniyor. Peki, neden böyle uzun vadeli ucu açık bir tarih veriyorlar. Yetkililer son birkaç gündür yaklaşık 2-3 bin kişinin tahliye edildiğini söylüyorlar. Basra'da ise 200 kişi olduğu söylendi. Buradakilerin dikkate alınmama sebebi sayının az olması mı? Buradaki herkesin yakını tedirgin bir şekilde bekliyor. Yetkililer derhal harekete geçsin yeter.” dedi.

Şantiyede çok büyük sıkıntıların yaşadığını belirten Gündoğan, hatta bir arkadaşlarının yaralandığını söyledi. Gündoğan, son olarak şunları yazdı: “Burada her an neyin ne olacağı belli değil. Burası için neden harekete geçilmiyor, Allah korusun daha büyük sorunların olması mı bekleniyor?”

Öte yandan Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı Koordinasyon ve Destek Merkezi ise atılan tweetlere şu cevabı yazdı: “Değerli Vatandaşımız; Söz konusu talebiniz Basra Başkonsolosluğumuza iletilmiştir. Saygılarımızla.” (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir