• DOLAR 32.49
  • EURO 34.999
  • ALTIN 2434.519
  • ...
COVID-19 için yerli test kiti geliştiriliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

TEKNOLOJİ SERVİSİ

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB) tarafından Teknoloji Kazanım Projesi olarak desteklenen BIOSENS - Biyolojik Harp Maddelerinin Tespit ve Teşhis Sistemi, ODTÜ Teknokent şirketlerinden NANOBİZ Teknoloji A.Ş. tarafından geliştirildi.

NANOBİZ şirketi, bu sistemi kullanarak tüm Covid-19 virüs teşhisinin milli ve yerli olarak yapılabilmesine yönelik çalışmalarını sürdürüyor.

Konuya ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yapan SSB Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir şu ifadeleri kullandı: “ Başkanlığımız tarafından desteklenen projeyle NANOBİZ firması tarafından COVID-19 için yerli ve milli test kiti ve cihazı geliştiriliyor. 3-4 saat sürebilen test aşaması, BIOSENS sistemi ile sahada ve 60 dakikadan daha az sürede yapılabilecek. Laboratuvar ortamında sağlıklı sonuçlar veren BIOSENS sisteminin, uygulama alanındaki test sürecinden sonra seri üretimine geçmesini bekliyoruz. Sağlık çalışanlarımız için büyük bir kolaylık oluşturacak bu sistemi geliştiren NANOBİZ firmasını tebrik ediyorum. “

Bu haberler de ilginizi çekebilir