• DOLAR 32.524
  • EURO 34.864
  • ALTIN 2428.675
  • ...
Van'da sokağa çıkma yasağıyla birlikte tüm alanlar dezenfekte edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Tüm dünyada tedirginliğe neden olan Coronavirüs salgınına karşı tedbir amacıyla ilan edilen sokağa çıkma yasağıyla birlikte Van Büyükşehir Belediyesi de çalışmalarını en üst seviyeye çıkardı. Van Valisi ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez'in de yakından takip ettiği çalışmalar kapsamında; Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı, yasak ile birlikte boş kalan cadde ve sokaklarda 76 personel 45 ilaçlama makinesi ve 23 araçla dezenfekte çalışmaları yapıyor.

Cumhuriyet, Kazım Karabekir, Milli Egemenlik, Sıhke, İskele, Zübeyde Hanım, İkinisan caddelerinde bulunan otobüs durakları, elektrik direkleri, çöp konteynerleri, saksılar, tabelalar, işyeri kepenkleri; yine vatandaşların yoğun olarak bulunduğu Edremit, Kalecik, Bostaniçi, Memursen, Kevenli, Sıhke TOKİ'lere ait minibüs durakları ile şehir merkezinde bulunan siteler ve mahalle araları, ekiplerce titizlikle ilaçlandı. 

Öte yandan havaların ısınmasıyla birlikte akarsu, dereler, sazlık alanlar ve bataklıklarda sivrisinek, karasinek ve zararlı haşerelere karşı ilaçlama çalışmaları sürdürülüyor.

Yapılan mücadelede Dünya Sağlık Örgütü (WHO) tarafından tavsiye edilen ve Sağlık Bakanlığı tarafından ruhsatlandırılmış doğaya ve endemik türlere zarar vermeyen ilaçların kullanıldığı belirtildi. (İLKHA)













Bu haberler de ilginizi çekebilir