• DOLAR 32.6
  • EURO 34.851
  • ALTIN 2496.944
  • ...
Sokağa çıkma yasağını ihlal edenlere para cezası verildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Dün gece 24.00'dan itibaren belirli şartlar dışında 31 kent için sokağa çıkma yasağı getirildi. Bu kararın ardından Gaziantep adeta hayalet şehre döndü. Yollardaki araç sayısı ve sokaklarda insan yoğunluğu bitme noktasına gelirken, meydanlar kuşlara ve sokak hayvanlarına kaldı.

 

Yeni tip Coronavirus (Covid-19) salgını tedbirleri kapsamında 30 büyükşehir ve Zonguldak'ta 48 saat süreyle geçerli olacak sokağa çıkma yasağının ardından denetimler de başladı. Denetimlerde yasaktan istisna tutulanların dışında yasağı ihlal edenlere para cezası kesildi.

Sokağa çıkma yasağının denetimini sağlamak için görev yapan polis ekipleri, birçok noktada uygulama noktası kurarken, yayalara da kimlik kontrolü yapılıyor. Sabah saatlerinde sadece yasağı kapsamayan kamu ve özel kurumlarda çalışan kişilerin işe gitmesine izin verilirken, getirilen yasaklar kapsamında işi olmadığı halde sokağa çıkanlara polis tarafından cezai işlem uygulandı.

İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı polisler tarafından Maarif Kavşağında yapılan uygulamalarda kurallara uymayan vatandaşlara para cezası kesildi.

Vatandaşların dışarı çıkmamasından dolayı sessizliğe bürünen kentte, polis ekipleri devriye geziyor. Karagöz Caddesinde devriye gezen polis ekipleri, yolda yürüyen yabancı uyruklu 2 kişiyi durdurdu.

Ekmek almak için sokağa çıktıklarını belirten şahıslara, 2 gün boyunca sokağa çıkma yasağının olduğu hatırlatılarak, para cezası verildi.

Polisin gün boyu devriye ve uygulamalarının devam edeceği öğrenildi. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir