• DOLAR 32.328
  • EURO 35.169
  • ALTIN 2301.724
  • ...
SON DAKİKA
Ahlaksızlar virüsten daha tehlikeli!  RTÜK GÖREVE
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mürza Bugün-DOĞRUHABER

Yaptığı dizi ve filmlerin ahlaksızlığıyla sık sık adını duyuran Netflix bu kez Türkiye'de yaptığı bir dizide eşcinselliği özendirecek. Ramazan ayının ilk günü yayınlanması planlanan dizi büyük tepki çekti. Kamuoyu, fragmanı yayınlanan dizinin yayınlanmadan durdurulmasını istiyor.

TEPKİ ÇIĞ GİBİ

Fragmanı yayınlandıktan hemen sonra sosyal medya kullanıcıları bahsi geçen dizi ve yayıncı şirkete tepkisini dile getirdi. Yurt dışında çekilen dizilerde yeterince ahlaksızlık yayınlayan şirket şimdi de Türkiye yapımı dizilerde benzer içerikler hazırlamayı düşünüyor. Bu dizinin önünün alınması diğer online platformlarda yayınlanacak ahlaksız diziler için de örneklik teşkil edecek.

ONLİNE YAYIN PLATFORMLARI RTÜK DENETİMİNDE

2018 yılında çıkarılan yasa kapsamında 2019 yılının Ağustos ayında resmi gazetede yayınlanan yönetmenliğe göre RTÜK, Radyo, televizyon ve isteğe bağlı yayın hizmetlerinin internet ortamından sunumu esnasında, çocukların ve gençlerin, fiziksel, zihinsel ve ahlaki gelişimine zarar verebilecek medya içeriklerine ilişkin ebeveyn kontrolü sağlanması gibi tedbirler almakla sorumlu. Ancak ahlaksızlığın kol gezdiği yayın platformlarında henüz denetimin etkisi görülmedi.

TELEVİZYON DİZİLERİ DE FARKSIZ!

Yıllardan beridir RTÜK denetiminde olan televizyon kanallarında yayınlanan diziler de online platformlarda yayınlanan dizilerden çok farkız değil. Sigara ve alkolün sansürlendiği dizilerde çocukların ekran başında olduğu saatlerde ahlaksızlıklar boy boy gösteriliyor. Özellikle salgın dolayısıyla evlere kapanan vatandaşların daha çok televizyon izlemeye yöneldiği düşünüldüğünde RTÜK'ün bu dönemde daha hassas davranması gerekiyor. Gündüz kuşağı programları, diziler, filmler adeta ahlaksızlık ve ifsat yarışına girmişken hem ebeveynler hem yetkililer üzerine düşen görevleri ciddiyetle yapmalı. Kamuoyu, halkın inancına uymayan, örf ve geleneğiyle bağdaşmayan yayınlara izin verilmemesi ve caydırıcı cezalar verilmesi noktasında hemfikir. Ayrıca ahlak kurallarına uymayan ve ahlaksız dizi, film ve programları yayınlamakta ısrar eden TV kanallarının da gerekirse süresiz kapatılması noktasında RTÜK’ün görevini icra etmesini ve cesur adımlar atmasını bekliyor.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir