• DOLAR 32.604
  • EURO 34.731
  • ALTIN 2518.901
  • ...
Gazze Yardım istiyor  SİYONİSTVİRÜS
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DIŞ HABERLER SERVİSİ - Dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını, 2006'dan bu yana Siyonist işgalcilerin haksız ablukasına maruz kalan Gazze'de, abluka nedeniyle çökme noktasına gelen ekonomik çöküşün yaralarını daha da derinleştiriyor. Mazlumun dini sorulmaz ilkesi gereği Müslümanlar, Gayrimüslim ülkelere dahi yardımlarını esirgemezken, Siyonist işgal güçlerinin Gazze’ye yönelik baskılarını biraz daha arttırması aradaki farkı ortaya koydu.

GAZZE'DE YOKSULLUK DAHA DA DERİNLEŞİYOR

Kovid-19 salgını başta Gazze olmak üzere genel olarak Filistin'de ekonomik krizi ciddi oranda derinleştiriyor. Filistin Sağlık Bakanlığının, Gazze'de 13 vaka tespit edildiğini ilan etmesinin ardından, abluka altındaki Gazze'de alınan tedbirler kapsamında, nispeten çalışan bazı sektörlerin tamamen veya kısmen kapanması, bölgedeki mevcut krizi daha da büyüttü.

Yaklaşık 2 milyon 500 bin kişinin yaşadığı Gazze’de salgın tedbirlerinden kötü etkilenen en önemli sektörler arasında turizm, düğün organizasyonları, ulaşım, ticaret ve sanayi bulunuyor. Birçok iş yerinin kapanmasıyla Kovid-19 öncesi yüzde 50 olan işsizlik ve yoksulluk oranının, hâlihazırda yüzde 54'lere yükseldiği belirtiliyor.

İŞGAL ÇETESİ FİLİSTİNLİLERİN MALLARINA EL KOYMAYA DEVAM EDİYOR

Siyonist işgal rejimi, el-Halil kentinin kuzey bölgesinde yer alan eş-Şuyuh kasabasında bir Filistinli çiftçinin tarım traktörüne el koyduğu öğrenildi.

Beytüllahim Utanç Duvarı ile Mücadele Komitesi Başkanı Hasan Bericiye, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, işgal rejiminin, Filistinli Hamid Muhammed el-Ubabede'nin, Batı Yaka'daki "Nokdim" Yahudi yerleşimine bitişik "Asir" bölgesindeki arazilerini sürerken devlet arazisi olduğu iddiasıyla tarım traktörüne el koyduğunu bildirdi.

Bericiye açıklamasında, "Olay israil makamlarının ileri sürdüğü gibi değildir. Söz konusu arazi özel mülkiyettir ve traktör sahibinin tüm ilgili resmi belgeleri mevcuttur." diye konuştu.

Filistin İstatistik Merkezi'nin Mart 2015 verilerine göre; Siyonist işgal çetesinin 27 bin kilometrekarelik Filistin topraklarının yüzde 85'ine el koyarken Filistinlilerin ise bu alanın sadece yüzde 15'ini kullanabiliyor.

GAZZE’DEKİ SAĞLIK BAKANI, YARDIM ÇAĞRISINI YİNELEDİ.

Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, düzenlediği basın toplantısında, Kovid-19 teşhisinde kullanılan test malzemeleri temini için acil yardım çağrısında bulundu. Kudra, Gazze Şeridi'ndeki test malzemelerinin tükendiği uyarısını yineledi.

Filistin Sağlık Bakanlığı son olarak ülkede 13'ü Gazze'de olmak üzere 263 koronavirüs vakası olduğunu açıklamıştı.

DSÖ FİLİSTİN'E KORONAVİRÜS TEŞHİS KİTİ GÖNDERECEK

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, Kovid-19 teşhisinde kullanılan test malzemeleri temini için acil yardım çağrısında bulunmasının ardından, Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Filistin'e yeni tip koronavirüs (Kovid-19) teşhisinde kullanılan test malzemeleri göndereceği açıkladı.

DSÖ Gazze Ofisi Müdürü Abdunnasır Subh, yaptığı açıklamada, "DSÖ, Filistin'deki sağlık sektörünü desteklemek için Ürdün'den Kovid-19 teşhisinde kullanılan bin kişilik test malzemesi satın aldı." dedi.

Malzemelerin gelecek hafta abluka altındaki Gazze Yakdi ve işgal altındaki Batı Yaka'ya ulaştırılacağını aktaran Subh, gönderilecek yardımların acil ihtiyaçları karşılayacağını, Cenevre'den de 19 bin kişiye yetecek malzeme geleceğini aktardı.

AB FİLİSTİN'E KORONAVİRÜSLE MÜCADELE İÇİN 71 MİLYON AVRO TAHSİS ETTİ

Avrupa Birliği'nden (AB) yapılan yazılı açıklamaya göre, Avrupa Birliği'nin Kudüs temsilcisi Sven Kühn von Burgsdorff, Filistin Başbakanı Muhammed Iştiyye ile dün bir araya geldi. Görüşmede, Sven Kühn von Burgsdorff, salgın ile mücadele için Filistin'e yaklaşık 71 milyon avroluk bir yardım paketi ayrıldığını dile getirdi.

Açıklamada, AB'nin Filistin'de salgın ile mücadele planının, işgal altındaki Filistin topraklarının Siyonist işgalcilere ekonomik bağımlılığı, Filistinlilere dayatılan hareket kısıtlamaları ve Gazze'deki durumlar sebebiyle uygulanması konusundaki zorlukların farkında olunduğu aktarıldı.

AB'nin yardım paketinin insani yardımları da kapsadığı belirtilen açıklamada, bu pandemiye karşı sosyal ve ekonomik mücadelede Filistin yönetiminin daha hazırlıklı olduğunu vurgulamak için duyurunun oldukça önemli olduğu belirtildi.

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir