• DOLAR 32.348
  • EURO 35.134
  • ALTIN 2309.754
  • ...
Türkiye Gazze'ye yardımda bulunacak mı?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Muhsin Şenol-DOĞRUHABER

Türkiye koronavirüs salgının Çin'de başladığı tarihten itibaren ihtiyaç duyan ve talep eden ülkelere tıbbi yardımda bulundu. Türkiye şuana kadar 40 kadar ülkeye yardımda bulunurken 14 yıldan bu yana işgal çetesinin ablukası altında bulunan Gazze'den yardım çığlığı yükseldi. Peki, Türkiye Gazze'ye yardım edecek mi? Doğruhaber Gazetesi Ankara Temsilcisi İbrahim Sevgili, Bilim Kurulu toplantısının ardından Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya sordu.

DÜNYA DEVİ ÜLKELERE YARDIM YAPILDI

Tüm dünya salgınla boğuşurken tıbbi malzemelerin değeri de arttı. Öyle ki birçok ülke başka ülkenin tıbbi ekipmanlarına el koydu. Bu korsanlık karşısında iyiliği elden bırakmayanlar da var elbette. Bu süreçte aralarında Çin, İngiltere, İtalya ve İspanya gibi dünya ekonomisinde büyük paya sahip ülkeler de vardı. 

GAZZE'YE YARDIM YAPILACAK MI?

Bütün dünya tıbbi malzeme noktasında sıkıntı yaşarken 14 yıldan beri işgal çetesinin ablukası altında bulunan Gazze'den de dünyaya yardım çağrısı yapıldı. Doğruhaber Gazetesi Ankara Temsilcisi İbrahim Sevgili, Gazze'nin yardım çığlığını Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya sordu. Bakan Koca, "Tabi ki Gazzeli, Filistinli kardeşlerimize desteklerimiz sunacağız. Bu anlamda üzerimize düşen sorumluluğumuzun gereği neyse yapılacaktır. kimsenin şüphesi olmasın. " dedi.

 

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir