• DOLAR 32.376
  • EURO 35.064
  • ALTIN 2325.797
  • ...
Hamas: Esirlerin özgürlükleri bizim için bayram olacaktır
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Filistin gazetesine açıklamalarda bulunan Hamas Siyasi Birim Üyesi ve Filistin Parlamentosundaki Değişim ve Islah Grubu Başkanı Mahmud ez-Zehhar, "Hamas, yaşlılar ve kronik hastalıkları olanlar başta olmak üzere yeni bir anlaşma bağlamında en kısa zamanda serbest bırakılması gereken öncelikli esirlerin isimlerini tespit etmesinin yanı sıra şartları da belirledi." ifadelerine yer verdi.

Hamas ile Siyonist işgal rejimi arasında en son 2011'de yapılan "Esirlere Vefa" takas anlaşmasına değinen ez-Zehhar, daha önce imzalanan anlaşmalarda olduğu gibi temel gaye, esirlerin serbest bırakılması olacağını belirtti.

"Filistinli esirlerin hayatı risk altında"

İşgal rejimi zindanlarındaki esirlerin hayatlarının risk altında olduğuna işaret eden ez-Zehhar, "Salgının her yere yayıldığı bu süreçte esirlerimizin özgürlüklerine kavuşmaları yönündeki arzumuz kat be kat artmıştır." diye konuştu.

Hamas'ın amacına uygun dengeli bir anlaşmanın gerçeklemesini istediğini ifade eden ez-Zehar, işgal güçlerinin esirlerin üzerinden farklı hesaplar yaparak prim kazanmaması gerektiğine vurgu yaptı.

Ez-Zehhar, İsrail'in eskiye nazaran daha fazla aracı bulabileceğine dikkat çekti.

Siyonist işgal rejimi sözde Başbakanı Netanyahu'nun partisi Likud'un başını çektiği sağ bloğun hükümeti kurmak için gerekli olan 61 sandalyeye ulaşamadığını hatırlatan ez-Zehar, şu ifadelere yer verdi:

Muhtemel esir takası anlaşması, Netanyahu'nun, siyasi manevra yaptığı bir anlaşma olmamalıdır. israilde itibarını kaybeden Netanyahu'nun, esirlerimiz üzerinden sinsi oyunlar yaparak imajını yükselteceği bir takas anlaşmasını istemiyoruz.

"Esirlerin özgürlükleri bizim için bayram olacaktır"

Ez-Zehar, "Zindanlardaki Filistinli esirlerin özgürlüklerine kavuşması için ikinci 'Esirlere Vefa' anlaşmasına hazırız. Esirlerin serbest bırakılması bizim için bayram olacaktır. Ve esirlerin dönüşlerinin karşılığı, Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları'nın elindeki Siyonist mahkûmlar, cesetler ya da diğer şeylerle ödenir." açıklamasını yaptı.  

İşgal rejimi: "Esir takası için derhal diyalog başlatılsın"

Siyonist işgal rejimi tarafından yayınlanan bildiride, "israil Esir ve Kayıp İşleri Koordinatörü Yaron Bloom ve ekibi, israil Ulusal Güvenlik Ajansı ve güvenlik hizmetleriyle birlikte, Gazze Şeridi'ndeki ölülerin ve kayıpların iadesi, meselenin kapatılması ve arabulucular vasıtasıyla derhal diyaloğun başlatılması amacıyla yapıcı bir şekilde çalışmaya hazır." denildi. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir