• DOLAR 32.507
  • EURO 34.862
  • ALTIN 2490.812
  • ...
Google, çalışanlarının Zoom kullanmasını yasakladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Koronavirüs nedeniyle milyonlarca kişinin evlere kapanma, başta Zoom olmak üzere birçok konferans uygulamasına olan talep arttı.

Zoom, geçtiğimiz şubat ve mart ayında ABD, İngiltere ve Avrupa'nın birçok şehrinde yüz binlerce kez indirilmiş ve dünya çapında en çok indirilen iş uygulaması olmuştu.

Ancak uygulamada yer alan bazı gizlilik sorunları, kullanıcıların yoğun tepkilerine neden olmuştu.

GOOGLE, ÇALIŞANLARININ ZOOM KULLANMASINI YASAKLADI
Google, güvenlik endişeleri nedeniyle çalışanlarının kullandığı kurumsal bilgisayarlarda Zoom'u yasakladı. Google sözcüsü Jose Castaneda, çalışanlara Zoom'daki güvenlik sorunlarını bildiren bir e-posta gönderdiklerini ve artık bu uygulamayı kullanmayacaklarını açıkladı.

Castaneda, Zoom'un yüklü olduğu bilgisayarların şirket hesaplarına da zarar verebileceğini vurguladı.

BİRÇOK ÜLKE VE KURUMDA DA YASAKLANMIŞTI
Tayvan hükümeti, güvenlik endişeleri nedeniyle ülkenin devlet kurumlarında Zoom uygulamasının kullanımını yasaklayan bir bildiri yayınlamıştı.

Ayrıca New York'taki yetkililer, şehirdeki uzaktan eğitimler için Zoom uygulamasının kullanımına izin verilmeyeceğini açıklamıştı.

TÜRKİYE'DEKİ KURUMLARDA DA KULLANILIYOR
Koronavirüs nedeniyle Türkiye'de de evden çalışma sistemine geçen çalışan sayısı bir hayli arttı. Bu nedenle tıpkı diğer ülkelerde olduğu gibi, Türkiye'deki kamu kurum ve kuruluşlarında Zoom kullananların sayısı artış gösterdi.

Dünya genelindeki birçok uzman, güvenlik açısından riskli uygulamaların verilerinizi ele geçirebileceği söylüyor. Özellikle kamuda çalışanların bu tür uygulamalara daha fazla dikkat etmesi gerekiyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir