• DOLAR 32.333
  • EURO 35.071
  • ALTIN 2298.626
  • ...
SON DAKİKA
Gaziantep’te vatandaşlar güneşli havayı görünce ‘Evde Kal’madı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Coronavirus salgının dünyada hızla yayılmasının ardından Türkiye’de önlemler artmaya devam ediyor.

Birçok alanda Coronuvirus salgını ile mücadele edilirken, Türkiye'nin en büyük kentlerinden biri olan Gaziantep’te havaların ısınmasının da etkisiyle “Evde Kal’ çağrısına uymayan vatandaşların cadde ve sokakları doldurması dikkat çekti.

Covid-19 salgını ile mücadele kapsamında kent merkezindeki işlek caddeler araç trafiğine kapatılırken, araçların giremediği caddelerde ise havanın ısınmasıyla birlikte evden çıkan vatandaşlarla dolduğu ve birçok vatandaşın soluğu dışarıda aldığı görüldü.

Havanın ısınmasıyla cadde ve sokaklara çıkan vatandaşların çoğunun maske takmayıp, sosyal mesafe kurallarına da uymadığı gözlemlenirken, uyarılara rağmen yine de sokağa çıkan vatandaşların, sosyal izalasyona uymaması uyarıları dikkate alan vatandaşların endişesine neden oluyor.

Kentin en yoğun noktalarından olan Gaziler ve Şıhcan Caddesi’nde vatandaşların virüs öncesindeki dönemi aratmayan kalabalığı dikkat çekerken, vatandaşlar polis ve zabıta ekipleri tarafından sosyal mesafeye dikkat etmeleri ve zorunlu olmadıkça dışarı çıkmamaları konusunda uyarılıyor.

Kent merkezinde sakinliği ve sessizliğiyle dikkat çeken bazı caddelerde ve çarşılarda esnaf kepenk kapatırken, yetkililerin ısrarlı çağrılarına ve uyarılarına uymayan bazı vatandaşların özellikle de dün araç trafiğine kapatılan Karagöz Caddesi’nde yoğunluk oluşturuyor.

 

Kentte Covid-19 salgınına karşı başta yetkililerin yaptığı uyarılar ve il genelinde alınan tüm önlemlere vatandaşların uymaması ve sosyal mesafeyi dikkate almaması şaşkınlığa neden oldu.

Ayrıca çoğunun kişinin de maske takmadığı görüldü.(İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir