• DOLAR 32.601
  • EURO 34.741
  • ALTIN 2496.648
  • ...
Genç evlilik mağdurlarının ahını almayın!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DOĞRUHABER

Verilen sözler yine mi tutulmayacak? Genç evlilik mağdurları bugünlerde bu soruyu soruyor. Yasal yaş sınırı olan 18 yaşının altında evlenen kadınların kayınpederleri, babaları ve eşleri cezaevine konuldu. Çocuklar babalarından uzak kaldı. Şimdi ise kendilerine verilen sözlerin tutulmasını ve mecliste görüşülen infaz yasasına dahil edilmeyi bekliyorlar.

İSTİSMAR DEĞİL EVLİLİK

Özellikle romanların mağdur olduğu bilinen konuyla ilgili 2016 yılında meclise bir kanun teklifi getirilmişti. Kanuna göre yasal evlenme alt sınırı olan 18 yaşından küçük yaşta evlenenlerin bir kereye mahsus serbest bırakılması öngörülüyordu. Fakat feminist kadın dernekleri ve evlilik düşmanları olayı çarpıtarak, ‘kadınlar tecavüzcüleriyle evlendiriliyor’ yaygarası kopardı. Gelen tepkilerden korkan hükümet ise baskılara boyun eğdi ve masum insanların cezaevinde kalmasına göz yumdu. Yaygara kopartanların amacının nikâh düşmanlığı olduğunu belirten kadınlar ise; “Ortada istismar yok, biz evlendik”, dedi.

 

“BU BİZE YAPILAN EN BÜYÜK HAKSIZLIKTIR”

Eşine 8 yıl 4 ay ceza verilen genç evlilik mağduru Ayşe Sepet, “Eşim hala cezaevinde. İçeri gireli bir buçuk yıl oldu. Çocuklarımız babasız büyüyor. Bizim talebimiz eşlerimizin bir an önce bırakılmalarıdır. Biz mağduruz. Bizi mağdur eden eşlerimiz değil, biz tecavüze uğramadık. Zorla da evlendirilmedik. Tamamen kendi isteğimizle evlendik. 8-9 yıldır resmi nikâhım var. Tek suçumuz sevip yuva kurmaktır. Bunun için eşim 8 yıl 4 ay ceza aldı. Hem de suçu cinsel istismar olarak geçiyor. Bu bize yapılan en büyük haksızlıktır.” dedi.

“CUMHURBAŞKANIMIZIN VERDİĞİ SÖZÜ TUTMASINI BEKLİYORUZ"

11 yıllık evli odluğunu belirten Gamze Soysal ise “2 kız evladım var. Büyük kızım 9, küçük kızım 1.5 yaşında. Eşim 8 yıl 10 ay ceza aldı. 10 yıl sonra gelen ceza 2 kız evladımla beni çaresiz, kimsesiz bıraktı. Ne evlatlarıma bakabilecek ne de eşimin içerdeki masraflarına destek olabilecek hiç bir gelirim yok. Yıllar önce suç olduğunu bilmeden evlenmenin bedelini iki kız evladım ile ödemek zorunda bırakıldım. Umarız ki binlerce çaresiz kalmış anneyi, babayı, evlatları göz önünde bulundururlar. Sayın Cumhurbaşkanımızın verdiği sözü tutmasını bekliyoruz.” şeklinde konuştu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir