• DOLAR 32.589
  • EURO 34.681
  • ALTIN 2525.161
  • ...
Hamaneî: Sayısız ideoloji denendi ancak...
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İran İslam İnkılabı Rehberi Ali Hamaneî, Nime-i Şaban dolayısıyla İran televizyonundan canlı olarak yaptığı konuşmada dünyanın içine düştüğü buhrana işaret ederek çözüm önerileri sundu.

Hamaneî, Coronavirus nedeniyle vatandaşlarla yakından görüşemediği ve uzaktan konuştuğu için duyduğu üzüntüyü ifade etti.

“İnsanlık tarihinde bugüne kadar dünyanın herhangi bir yerinde insanoğlunun bir kurtarıcıya böylesine ihtiyaç duyduğu görülmemiştir." diyen Hamaneî, insanlığın, bugüne kadar sayısız siyasi düşünce ve akımı denediğini ancak bunlarla huzur bulamadığını belirtti.

“Yaşanan tüm gelişmeler refah seviyesini yükseltse de insanlara mutluluk ve huzur veremiyor”

Hamaneî, "İnsanlık; Komünizmden Batı demokrasisine ve liberal demokrasiye kadar bir yığın çeşitli akımları denemesine, bunca iddia ve vaatlerine rağmen yine de bir huzur ve asayiş bulamamıştır. İnsanlık, bilimin hayret verici bunca gelişmesine ve dünyayı tamamen değiştirmesine rağmen yine de kendisini rahat hissetmiyor. Bu yaşanan tüm gelişmeler refah seviyesini yükseltse de insanlara mutluluk ve huzur veremiyor." değerlendirmesinde bulundu.

"Bugün insanlığı adalete çağıran masum bir kurtarıcıya ihtiyaç vardır"

Hamaneî, “İnsanlık; yoksulluk, hastalık, günah, çirkeflik, adaletsizlik, eşitsizlik ve uçuruma dönüşen sınıf farklılıklarıyla karşı karşıyadır. Bugün, dünyadaki adaletsizlik bilimle besleniyor. Yani ileri bilimler, ulusların adaletsizliği ve tahakkümüne hizmet ediyor. Bunları çözmek için ilahi bir güce ve insanlığı adalete çağıran masum bir imama, bir kurtarıcıya ihtiyaç vardır." ifadelerini kullandı.

Tüm dünyada yaşanan Coronavirus salgınının hem hükümetler ve hem de milletler için bir imtihan olduğunu söyleyen Hamaneî, ülkesinin yaşanan olumsuzluklara rağmen iyi bir mücadele verdiğini belirtti.

Hamaneî, Coronavirus salgının yaşandığı böylesi bir durumda, Batı dünyasında alışveriş merkezlerinin birkaç saat içerisinde boşaltılması, silahların satın alınması, yaşlı ve engelli hastaların tedavisine dikkat edilmemesinin Batılı milletlerin, "Batıcılık" felsefesinden kaynaklanan davranışlarından olduğunu belirtti.

"Vahşi Batı tekrar hayat buldu"

Amerikalı bir senatörün, Vahşi Batı'nın tekrar hayat bulduğunu söylediğini aktaran Ayetullah Hamaneî, "Bizler Batı'nın 'Vahşi Bir Ruha' sahip olduğunu söylediğimizde ise kimileri şaşkınlıkla bunu reddetmişti." diye konuştu.

Birinci Dünya Savaşı ile İkinci Dünya Savaşı’nda 10 milyondan fazla insanın katledildiğini anımsatan Hamaneî, "Vietnam Savaşı, Irak işgali ya da diğer ABD saldırılarında birçok masum insan  öldürüldü. Milyonlarca insan da hâlâ düşmanın ve emperyalizmin baskısı altında yaşamaktadır. Yemen'de, Filistin'de ve dünyanın birçok farklı noktasında durum hep aynı." şeklinde konuştu.

İçinde bulunulan durum nedeniyle Müslümanların rehavete kapılmaması gerektiğini vurgulayan Hamaneî, “Coronavirus konusu bizi düşmanın hile ve kötülüklerinden gaflete düşürmemeli, onların habis planlarını göz ardı etmemeliyiz." dedi.

"Bu sıkıntılı günlerde kendimizi duadan, ruhumuzu manevi nimetlerden mahrum bırakmayalım"

Konuşmasının sonunda Müslümanlara tavsiyelerde bulunan Ayetullah Hamaneî şunları söyledi:

"Bizleri manevi olarak diri tutan ve ruhumuzu besleyen toplu halde yapılan dualardan, sohbetlerden ve tevessüllerden bu mübarek Ramazan ayında kanımca mahrum kalacağız. Bugünlerde bir başımıza yapacağımız dualardan ve manevi alışverişlerden gaflet edip ruhumuzu bu nimetlerden mahrum etmeyelim. Bizler kendi odamızda, bir başımıza veya ailemizle, çocuklarımızla bunları yerine getirebiliriz. Bu gönül bağını, ibadetleri huşu ve teslimiyetle yerine getirebiliriz. Öte yandan televizyonlardan yayınlanacak olan bu minvaldeki programlardan da yararlanabiliriz. Önemli olan bu işi hakkıyla yerine getirmektir."

(İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir