• DOLAR 32.494
  • EURO 34.566
  • ALTIN 2496.35
  • ...
Eğitim araştırma hastanesi Covid-19 pandemisi kapsamında hasta kabulüne başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Üniversite tarafından yıllar önce temelleri atılan ve bu hafta hizmete girecek olan hastanenin 181 bin 754 metrekare arsa içerisinde, 16 bin 500 metrekare oturum alanına ve 113 bin metrekare kapalı alana sahip olduğu belirtildi.

Hastane binasında, nitelikli hasta odası kriterlerine uygun tek kişilik hasta odası olmak üzere toplam 535 adet hasta yatağı bulunuyor.

Hastanede 62 adet acil servis müşahade yatağı, 29 ameliyat odası, 60 üçüncü seviye ventilatörlü erişkin yoğun bakım yatağı, 9 yoğun bakım izolasyon odası ve 195 poliklinik odası yer alıyor.

Güçlendirilmesi İPKB tarafından yapılan ek hizmet binası, Marmara Üniversitesi ile Sağlık Bakanlığı arasında yapılan afiliasyon kapsamında hizmet sunacağı ifade edildi.

Hastane, 827 adet sismik izolatör sayesinde deprem sırasında bile ameliyatları devam ettirebilme ve afet anlarında da 72 saate kadar eksiksiz ve kesintisiz sağlık hizmeti sunabilme özelliğini taşıyor.

Afetlere dayanıklı ve deprem anında dahi kesintisiz hizmet verecek şekilde güçlendirilen hastane, aynı zamanda İstanbul'da kaliteli sağlık hizmetlerinin sağlanmasında önemli adreslerden biri olacak.

Hastane, yeni tip Coronavirus (Covid-19) ile mücadele kapsamında spesifik bir pandemi merkezi olarak hizmet verecek. Salgın ile mücadelede tanı ve tedavi için gerekli ventilatör, monitör, 128 kesit bilgisayarlı tomografi vb. tıbbi cihaz ve donanıma sahip.

Hastanede bir hafta içerisinde İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı Covid-19 ilişkili yüksek kapasiteli ileri tanı laboratuvarının da hizmete girmesi planlanıyor.(İLKHA)





Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir