• DOLAR 32.371
  • EURO 35.039
  • ALTIN 2325.83
  • ...
Uyarılara rağmen kuyruk 600 metreyi geçti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi Destek Programı çerçevesinde gerçekleştirilen sosyal yardım ödemeleri sürecinde bazı PTT şubelerinin, yaşanan yoğunluğun çalışanlar ve müşterilerin Coronavirüs hastalığı karşısında sağlığını tehlikeye düşürmemesi amacıyla kapatılması kararı, vatandaşın tek bir şubeden işlem yapmak zorunda kalmaları mağduriyete neden oldu.

Bu süreçte sosyal yardım, elektik faturası ve e-devlet şifresi almak isteyenler PTT önünde uzun kuyruklar oluşturdu. Halkın, özel güvenlik ve polisin aldığı tüm önlemlere rağmen bir metrelik sosyal mesafe kuralına uymadığı görüldü.

 

"PTT şubeleri önünde uzun kuyruklar oluştu"

Polis ve Zabıta ekipleri, sosyal mesafe konusunda uyarıda bulunuyor ancak sosyal mesafenin korunması için ekipler tarafından yapılan uyarıların yetersiz olduğu görüldü.

PTT önündeki kuyruğun 600 metreyi geçti. PTT'den Diyarbakır caddesine kadar oluşan kuyruk görenleri hayrete düşürdü.

"Sistem olmadığından kuyruk bir kilometre ye yakındı"

E-Devlet şifresi almaya gediğini söyleyen Mahsun Elmas, "Diğer şubeler kapalı olduğundan bütün Batmanlılar buraya akın ediyor. Sabah erken saatlerden beri burada bekliyorum. Şu anda 700 metreye yakın kuyruk uzunluğu var. Bir saat önce bu kuyruk sistem olmadığından bir kilometreye yakındı. Kuyruk caddeye kadar uzanmıştı." dedi

"Diğer PTT şubeleri kapalı"

Abdülaziz Taş, "Diğer PTT şubelerinin kapalı olduğunu gören insanlar buraya geliyor. Elektrik faturalarımızı ödemeye ve e-devlet şifresi almaya geldim. Sabah saat dokuzdan beri burada kuyrukta bekliyorum, hala sıra bana gelmedi. Diğer şubelerin açılmasını ve bir kolaylık sağlanmasını istiyorum." diye konuştu.

"Vatandaşlara yeterince bilgi verilmiyor"

Buradan para dağıtılmadığı söylenmesine rağmen yine de halkın beklemeye devam ettiğini söyleyen Esnaf Süleyman Artık, "Halk, sabanın erken saatlerinden itibaren devletin dağıttığı yardım paraları almak veya elektrik faturalarını yatırmak için geliyorlar. Gelenlere buradan para dağıtılmadığını söylememize rağmen yine geliyorlar. Vatandaşlara yeterince bilgi verilmediğinden dolayı burada kalabalık oluşuyor. Milletin bilgilendirilmesinin şart olduğunu düşünüyorum. Diğer şubelerin kapalı olmasının da etkisi var. Herkesin buraya aşırı bir yığılmasına neden oluyor. Buradaki yoğunluk sabah daha çoktu, şu anda kuyruk sonunu göremiyorum ama tahmini 600 metreden fazladır." dedi. (İLKHA)



Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir