• DOLAR 32.494
  • EURO 34.987
  • ALTIN 2433.14
  • ...
Çiftçilere sera naylonu dağıtımı yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman'da seracılığı geliştirmek ve bölgenin sebze-meyve ihtiyacını karşılamak amacıyla Balpınar (Grêsira) beldesi, Yeniköy (Sêgirka), Zorköy (Semalê) ve Beşiri ilçesine bağlı Doğankavak (Hathatke) köylerinde bulunan 31 çiftçiye onlarca dekar alanda kullanılmak üzere sera naylonu dağıtıldı.

Tarım ve Orman İl Müdürlüğünün seracılığı geliştirme projesi kapsamında dağıtılan sera naylonları, meyve ve sebze üretiminde ekonomik olarak da kentte katkı sunacağı belirtildi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Tarım ve Orman İl Müdürü Mehmet Demir, "Seracılığı Geliştirme Projesi kapsamında, çiftçilerimize sera naylonu dağıtımı yaptık. Batman merkeze bağlı Balpınar beldesi, Zorköy köyü, Yeniköy köyü ve Beşiri'ye bağlı Doğankavak köyünde, seraları fırtınadan dolayı zarar gören ve yeni sera kurmak isteyen 31 çiftçimize sera naylonu dağıtımı yapıldı." dedi.

Tarım Kredi Kooperatifi bahçesinde düzenlenen dağıtım törenine; İl Müdürü Mehmet Demir, Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Abdulbaki Aşar, İdari ve Mali İşler Şube Müdürü Turgay Vural ve çiftçiler katıldı.(İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir