• DOLAR 32.386
  • EURO 35.096
  • ALTIN 2326.584
  • ...
Gaziantep Basınında Öne Çıkanlar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

GAZİANTEP - 9 Haziran 2011 Perşembe Gaziantep yerel basınında öne çıkan haber özetleri şöyle;

Referans Gazetesi; Hayvancılık Merkezi Olacağız
Gaziantep Tarım il müdürü İbrahim yılmaz, hayvancılık sektörüne verdikleri teşviklerle Gaziantep`i Güneydoğu Anadolu Bölgesinin hayvancılılık merkezi yapacaklarını söyledi. Yılmaz, "Hayvancılık sektörünün tekrar eski günlerindeki canlılığa kavuşmasını ön gören bu paket kapsamında Gaziantep`te 2009 yılı aralık ayından bugüne kadar 21 adet modern hayvancılık işletmesi kuruldu.7 işletmenin ise inşaatı tamamlanmak üzere."dedi.

Metropol Gazetesi; Halk Affa akın etti
Gaziantep büyükşehir belediyesi su ve kanalizasyon işleri (Gaski) Genel müdürü Fahrettin Ulusoy, su borçlarının faiz affından yaklaşık 24 bin 157 vatandaşın yararlandığını söyledi. Af kapsamında tahsil edilen paranın yaklaşık 60 milyon TL olduğu ve 20 bine yakın uzlaşmaya girmeyen ve yapılandırmadan yararlanmayan abonenin bulunduğu öğrenildi.

Pusula Gazetesi; 6 yıldır çözülemedi
CHP milletvekili ve belediye başkanı; Ekrem Çetin`in öldürülmesi üzerinden 6 yıl geçmesine rağmen faillerinin bulunmaması üzerine oğlu Hurşit Çetin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere 2 bakan ile Kilis`te o dönem görev yapan bürokratlar hakkında Cumhuriyet savcılığına Suç duyurusunda bulundu.

Ayıntab Gazetesi; İmam hatiplilere yapılan saldırılara tepki
Gaziantep İmam hatip liseleri mezunları ve gönüllüleri Derneği (Gaimder) tarafından yapılan basın açıklamasında Şırnak ve Diyarbakır`da yurtlara yapılan saldırılara tepki gösterildi.

Güvenhaber.com; İHL`li Öğrencilere Yapılan Saldırılar Gaziantep`te...
Gaziantep`te çok sayıda STK, yaptıkları basın açıklamasıyla, Diyarbakır ve Cizre`de İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin kaldıkları yurtlara yapılan saldırıları lanetledi.

Son zamanlarda Cizre ve Diyarbakır`da İmam Hatip öğrencilerinin kaldığı yurtlara yapılan Molotoflu saldırılar, Gaziantep`te bir araya gelen 15 Sivil Toplum kuruluşu tarafından lanetlendi.

Şefik Mert - İLKHA

Bu haberler de ilginizi çekebilir