• DOLAR 32.533
  • EURO 34.922
  • ALTIN 2431.885
  • ...
Stajyer araştırmacılara 6 bin TL burs
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

TEKNOLOJİ SERVİSİ

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, dünyayı sarsan yeni tip koronavirüs Covid-19’a karşı mücadelede araştırmacılar arıyor. Bakanlık bu nedenle, TÜBİTAK aracılığı ile Stajyer Araştırmacı (STAR) Burs Programı’nı başlattı. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Programa ilişkin çağrıyı sosyal medya hesabından duyurdu. Bakan Varank, “Koronavirüse odaklanan başta aşı ve ilaç geliştirme olmak üzere kamu destekli Ar-Ge projelerinde görev alacak araştırmacılara burs vereceğiz. Bu mücadelede bize omuz verecek lisans, yüksek lisans, doktora öğrencileri ile doktora sonrası araştırmacıları destekleyeceğiz.” dedi.

6 BİN TL’YE KADAR BURS

Varank, 12 ay süreli staj programına kabulde en önemli şartın COVID-19 ile mücadelede halihazırda sürdürülen ya da önümüzdeki dönemde başlayacak kamu destekli ARGE projelerinin yürütücüsünden kabul mektubu almanın olduğunu kaydederek, “Lisans öğrencilerine 750, yüksek lisans öğrencilerine 3 bin, doktora öğrencilerine 4 bin 500, doktora sonrası araştırmacılara da 6 bin TL’ye kadar aylık burs vereceğiz. Bilimsel çalışmalarda bize omuz verecek yol arkadaşları arıyoruz” dedi.

Lisans, tezli yüksek lisans, doktora öğrencileri ve doktora sonrası araştırmacıların başvurabileceği programa "tubitak.gov.tr" adresinden başvuru yapılabiliyor.

Bakanlık, tüm kamu destekli Ar-Ge projelerine destek veriyor. Bunun için de STAR-Stajyer Araştırmacı Burs Programı'na başvurular bekleniyor.

Başvurular, 8 Nisan itibariyle başladı.

Söz konusu çağrı, 19 Nisanda kapanacak. Sonuçlar ise, 1 Mayısta kamuoyuna duyurulacak. Stajyer Araştırmacı Burs Programı çağrı duyurusunun detayları için: https://tubitak.gov.tr/tr/duyuru/covid-19-ile-mucadeleye-genclerimizi-de-dahil-ediyoruz adresini ziyaret edebilirsiniz.

Bu haberler de ilginizi çekebilir