• DOLAR 32.437
  • EURO 34.469
  • ALTIN 2486.785
  • ...
Yeşilay'dan çağrı: Sigarayı bırakmanın tam zamanı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Tüm dünyada binlerce kişinin yaşamını etkileyen yeni tip Coronavirus salgını ile ilgili yazılı bir açıklama yapan Yeşilay Gaziantep Şube Başkanı Fatih Tamer, virüs salgının sigara içen kişilerde etkisinin daha fazla olduğunu belirtti.

Tamer, sigaranın hem bağışıklığı zayıflatarak tedaviyi güçleştirdiğini hem de virüsün solunum yolları ve akciğerde tutunmasını kolaylaştırdığına dikkat çekti.

"Bağımlılıklar hastalığa yakalanma riskini artırıp tedaviyi güçleştiriyor"

Gaziantep Şube Başkanı Fatih Tamer, "Bu yıl Yeşilay olarak 100'üncü yaşımızı kutluyoruz. Bugüne kadar bağımlılıklarla mücadele ederken iyi ve sağlıklı yaşamın önemini anlatmaya önem verdik. Bugün tüm dünya Coronavirus salgınıyla mücadele ederken, bizim de bu konudaki sorumluluğumuz artıyor. Çünkü hem sağlıklı yaşam önem kazanıyor hem de bağımlılıklar hastalığa yakalanma riskini artırıp tedaviyi güçleştiriyor. Bu nedenle sigara kullananların bu dönemi sigarayı bırakmak için bir fırsat olarak görebileceğini düşünüyor ve onlara 'Sigarayı bırakmanın tam zamanı' diyoruz." dedi.

"Sigara kullananlar virüse karşı 14 kat daha fazla risk altında"

100 yıldır bağımlılıklarla mücadele eden Yeşilay'ın, yeni tip Coronavirus salgını döneminde de sigarayı bırakma çağrısı yapan bir film hazırladığını anımsatan Tamer, filmde sigara kullananların virüse karşı 14 kat daha fazla risk altında olduğunun anlatıldığı belirtildi.

Tamer, "Coronavirus sigarayı sever, şimdi sigarayı bırakmanın tam zamanı" sloganıyla yürütülecek olan kampanyanın, televizyon, radyo ve dijital kanallarda yayınlanacağını ve sigarayı bırakma kararı verenler için de bir film hazırladıklarını, 10 adımda sigarayı bırakmanın yollarını da paylaşacaklarını ifade etti.

"Sigarayı bırakmanın tam zamanı"

"Sigarayı bırakmanın tam zamanı" diyen Tamer, tütün ve tütün ürünü kullananlara yardımcı olmak amacıyla, 10 adımda iyi, sağlıklı ve bağımlılıklardan uzak bir yaşama geçiş rehberi niteliğinde bir video da hazırladıklarını, videoda sigarayı bırakmak isteyenlere, bırakma gününü belirleme, küçük hedefler koyma, spor, müzik gibi uğraşlar bulma, diş fırçalama ve sık duş alma, iyi besleme ve su içme, sigara içme isteğini tetikleyecek ortamlardan uzak durma, temiz hava ve düzenli hareket etme ve benzeri önerilerde bulunulduğunu belirtti.

"Yeşilay Danışmanlık Merkezlerinde bağımlılıkla ilgili sorunlar yaşayan kişilere ücretsiz psikolojik ve sosyal destek sağlanacak"

Bağımlılıklardan kurtulmak isteyenler için Yeşilay'ın her zaman desteğe hazır olduğunu da ifade eden Tamer, "Bu filmi Yeşilay Danışmanlık Merkezi'miz ile birlikte hazırladık ve yol gösterici olacağına inanıyoruz. Ancak vatandaşlarımız bunun dışında bir destek almak isterlerse 444 79 75 Yeşilay Danışmanlık Merkezi Danışma Hattı'nı arayarak bilgi alabilirler. Yeşilay Danışmanlık Merkezlerimizde bağımlılıkla ilgili sorunlar yaşayan kişilere ücretsiz psikolojik ve sosyal destek sağlayarak yeniden hayata kazandırılmaları için yardımcı oluyoruz." ifadelerini kullandı. (İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir