• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Uluslararası Filistin Kimliğini Koruma Kampanyası komitesinden "Kampanya 2020" Hamlesi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yurtdışındaki Filistinliler Halk Kongresi Genel Sekreterlik Üyesi ve Uluslararası Filistin Kimliğini Koruma Kampanyası Hazırlık Komitesi Üyesi Yasir Ali, "Kampanya 2020" hamlesi kapsamında yapılan hazırlıkların amacına ulaşmasının, dünyanın dört bir tarafına yayılan ve gittikleri yerlerde büyük bir özveri ile çalışarak devletlerine bağlılıklarını unutmayan Filistinlilerin yoğun katılımına bağlı olduğunu ifade etti.

Oluşumun tam adının "Uluslararası Filistin Kimliğini Koruma Kampanyası" şeklinde olduğunu söyleyen Ali, kampanyanın, düşman işgal rejiminin Filistin toraklarını ve halkını yok etme politikasına karşı Filistin kimliğini koruma adına her türlü yolla çalışmalarına devam edeceğine dikkat çekti.

Ali, "Filistin'in geleceğine dair kamuoyuna açıklanan "Yüzyılın İhaneti" adlı kirli planın amacına ulaşamayacağını belirtti.

Planı boşa çıkartmak için gereken bütün adımları atacaklarını dile getiren Ali, genel sekreterlik üyesi olduğu kampanyanın, küresel durumları göz önünde bulundurarak Yüzyılın Anlaşması'na karşı mücadele etmenin yollarına odaklanarak çalışmalarına devam edeceğini ifade etti.

"Başlattığımız kampanyalar sayesinde Filistinlilerin sesini dünyanın dört bir tarafına duyuruyoruz"

Her yıl, çeşitli arenalar ve muhtelif ülkelerde kitleleri harekete geçirecek kampanyalar yürüttüklerini ifaden eden Ali, "Büyük hazırlıklar neticesinde başlattığımız kampanyalar sayesinde Filistinlilerin varlık gösterdiği her yere, dünyanın dört bir tarafına sesimizi duyuruyoruz. Kampanyaya hazırlık çalışmalarımızın hem saha hem de basın, medya ayağı var. Sahalarda Filistinlilerin katılımıyla geniş çaplı organizasyonlar, etiklikler gerçekleştiriyoruz. Ardından, basın ve medya ilişkileri departmanımız gazetecilere, aktivitelere ve sosyal medya kullanıcılarına yönelik çeşitli konular hakkında basın bültenleri, bilgiler, görsel ve video materyalleri sunuyor. Düzenlediğimiz etkinliklerin yelpazesi festivaller, sempozyumlar, Filistinli yaşlıları ve halkımızın aktörlerini onurlandırma, sergiler, kültürel seminer ve fuarlara kadar uzanıyor." ifadelerini kullandı.

Yıllık kampanyalarını her yıl 1 Mayıs'ta başlattıklarını belirten Ali, nisan ayında da birçok ülkede düzenlediğimiz basın toplantılarıyla bunların duyurusunu yaptıklarını söyledi.

"Kesintisiz direnişin yeni yüzü "Kampanya 2020"nin içeriği ve özellikleri"

1948 işgalinden beri bu topraklarda yaşayan kadın-erkek bütün Filistinlilerin kimlik sorunu yaşamakta olduğuna dikkat çeken Ali, "Bu sorun, 2001 sonrası Filistinlileri için daha büyük bir önem arz etmektedir. Ayakta kalabilmek ve varlığımızı devam ettirebilmek için, israilin yok etme politikasına karşı mücadele etmek ve Filistin kimliğini korumak gibi temel konulara odaklandık. 1948'de topraklarından göçe zorlanan Filistinlilerin ülkelerine geri dönüş hakkını ve mülteci sorununu hedefleyen Yüzyılın Anlaşması'ndan bahsediyorum. Bu nedenle, Mayıs ayında başlatacağımız kampanyamızın ana teması, küresel dengeleri dikkate alarak yüzyıl anlaşmasının hedeflediği yöntemleri bertaraf etmek olacaktır." şeklinde konuştu.

Bu yılki kampanya çalışmalarının Filistin davasını tanıma, tanıtma, gençleri bilinçlendirme ve İslam toplumunda farkındalık oluşturmaya yönelik olacağını duyuran Ali, bu bağlamda çalışmalarını saha toplantıları ve etkinliklerini gerektirmeyecek şekilde elektronik ortamlara taşımayı planladıklarını ifade etti.

"Bu senenin kampanyasının hedefi, milyonlarca Filistinlinin vatanlarına dönmesi"

Filistin kimliğini ön plana çıkartan temel sembollerin herkes tarafından bilinmesi gerektiğini önemsiyen Ali, bu toprakları Filistin devleti kılan kutsal değerlerimizin yaygınlaşarak uluslararası camiada tanınmasını sağlamayı amaçlayan her türlü çalışmayı, Yurtdışındaki Filistinlilerin Halk Kongresi ile ortaklaşa hayata geçirmeyi hedeflediklerini açıkladı.

Ali, sözlerine şöyle devam etti:

"Bu senenin kampanyası, işgalci İsrail'in 14 Mayıs 1948'de tarihi Filistin toprakları üzerinde kurulmasıyla zorunlu göçe ve katliamlara maruz kalan milyonlarca Filistinlinin, Nekbe'nin 72. yılında vatanlarına dönmenin hayalini kurduğu bu günlerde başlatacağız. Kampanyadan gayemiz ise, Filistin halkını, bizim topraklarımızı ve Filistin kimliğini tasfiye etmeyi planlayan ve adını "Yüzyılın Anlaşması" koydukları bu ihaneti deşifre etmek ve düşmanlarımıza hak ettikleri dersi vermektir." dedi.

"Salgına karşı tehdidi fırsata çevirebiliriz"

Bu dönemde insanların gündemini büyük ölçüde işgal edecek salgın durumunun, temel sorun olmakla birlikte çok ciddi olumsuz sosyal ve ekonomik sonuçların doğuracağını dili getiren Ali, "Salgına karşı kendimizi izole ederek evimizde geçirdiğimiz bu zamanları dolu dolu geçirerek iyi değerlendirirsek karşı karşıya olduğumuz görünmez tehdidi fırsata çevirebiliriz. Uzaktan eğitim yöntemlerinden yararlanmalı ve kendimizi geliştirmeliyiz. Sağlık alanında gerekli eğitimleri alarak esirlerin sıkıntılarına çare olabiliriz. Bu sürecin bize sunduğu fırsatlardan yararlanmak suretiyle ilan edilen kampanyalara desteklerini esirgemeyen farklı ülkelerdeki gönüllülerimizle dayanışma köprülerini kurarak uzakları yakın kılarak kampanyalarda daha aktif rol alabiliriz. Nitekim çalışmalarımız sadece bir ülke ile sınırlı olmayıp birçok ülkeyi kapsamaktadır. Faklı dünya dilleriyle hizmet vererek dünyadaki çalışma alanlarımızı genişletmekle kalmayıp elektronik alanlara yoğunlaşarak dünyanın dört bir tarafına davamızı götüreceğiz Allah'ın izniyle." diye konuştu. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir