• DOLAR 32.561
  • EURO 34.931
  • ALTIN 2426.415
  • ...
İlahiyatçı Uçar: "Berat Gecesini ailemizle birlikte değerlendirmemiz gerekir"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Covid-19'dan dolayı Berat Gecesinin bu yıl camilerde idrak edilemeyeceğini hatırlatan İlahiyatçı Molla Remzi Uçar, vatandaşların ailece bu geceyi en verimli şekilde değerlendirmesi gerektiğini söyledi.

Uçar, bu gecenin af, merhamet ve mağfiret gecesi olduğuna dikkat çekti.

Uçar, "Allah'ın izniyle bu akşam Berat Gecesini idrak edeceğiz. Her zaman Berat Gecesini camilerde Kur'an-ı Kerim okuyarak, zikirlerle ve ibadetler ile geçirdik. Fakat Covid-19'dan dolayı bu yıl Berat Gecesini evlerimizde geçireceğiz. Nasıl ki daha önce cami ve mescitlerde bunu ihya ediyorduksa bunu evlerimizde ihya etmemiz lazımdır. " dedi.

"Berat Gecesi bizim için bir fırsattır ve günahlardan berat olmadır"

Bu gecenin tövbe ve istiğfar için bir fırsat olduğuna işaret eden Uçar, "Berat gecesi sözlükte insanın hastalıklarından, sıkıntılarından ve borçlarından berat edilmesidir. Şer'i manası ise, berat gecesinin insanın günahlardan Allah'ın rahmeti ile o günahlarının af edileceği gece anlamında kullanılmıştır. Bu geceyi bizler, Allah'ın rahmetine ulaşaraktan geçirmeye çalışmamız gerekmektedir. Bir hadiste; 'Berat Gecesinde gök semaya tecelli eder ve o gecede Benî Kelb kabilesinin koyunlarının tüyleri adetince insanları affeder.' Bu gece affedilme gecesidir. Bundan dolayı bizlerde bu geceyi tövbe ve istiğfar ile değerlendirmemiz gerekmektedir." ifadelerini kullandı.

"Allah'a daha yakın olabilmemiz için bu geceyi yine ailemizle birlikte namaz kılmamız gerekir"

Bu mübarek gecede Müslümanların kendilerini hesaba çekmeleri gerektiğine de vurgu yapan Uçar, konuşmasına şöyle devam etti:

"Bu yıl covid-19'dan dolayı Berat Gecesini camilerde ihya edemeyeceğimiz için evimizde geçireceğiz ve bunu değerlendirmemiz lazımdır. Bu bela ve musibetlerin, hastalıkların bizi sardığı bu günlerde ailemizle birlikte Allah'a tövbe etmemiz, yakarmamız, istiğfar etmemiz gerekir. Bizler bu geceyi tövbe ve istiğfar ederek geçirirsek Allah'u Teâlâ günahlarımızı affeder. Tövbe edelim ki belki Allah bu virüsü ortadan kaldırır. Bundan dolayı çokça tövbe ve istiğfar etmemiz gerekir. Ailemizle yapacağımız şeylerden bir tanesinde çokça Kur'an-ı Kerim okumak ve onun bereketiyle faydalanmamız lazımdır. Çünkü Kur'an-ı Kerim okunan evlere bereket, rahmet girer ve bütün bela ve musibetler o evlerden uzaklaşır. Allah'a daha yakın olabilmemiz için bu gecede yine ailemizle birlikte namaz kılmamız gerekir. Çünkü kulun Allah'a en yakın olduğu an secde halidir. Bir noktada yaptığımız yanlışları bir daha yapmamak için tefekkür etmemiz gerekir. Peygamber Efendimiz dediği gibi akıllı kişi nefsini hesaba çekendir. Bundan dolayı nefsimizi hesaba çekmemiz lazım."(İLKHA)





Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir