• DOLAR 32.331
  • EURO 35.08
  • ALTIN 2299.603
  • ...
Malatyalılar Beraat gecesinde hüzün ile sevinci birlikte yaşıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu geceyi ibadet ve dua ederek geçireceklerini ve Coronavirus salgının defi için Allah'a yalvaracaklarını belirten Malatyalılar, camilerin tedbir amaçlı ibadete kapatılmasının Müslümanların İslam dininden uzaklaştırılmalarına bağlayarak, Allah'u Teâlâ (Celle Celaluhu) tarafından Müslümanlara verilen bir ceza olduğunu dile getirdiler.

Mübarek on bir ayın sultanı Ramazan ayının müjdecisi olarak kabul edilen, Hicri takvime göre Şaban ayının 15'nci gecesi olan Beraat Kandili bu gece idrak edilecek.

Beraat Kandili münasebetiyle İLKHA'ya konuşan Malatyalılar, "Beraat Kandiline ulaştıkları için sevinçli olduklarını ama bu mübarek geceyi toplu bir şekilde camilerde idrak edemeyecekleri için hüzünlü olduklarını söylediler.

"Mübarek Berat Kandilini camide idrak edemeyeceğimiz için buruk bir sevinç içerisindeyiz"

Camilerin Coronavirus salgını nedeniyle tedbir amaçlı ibadete kapatılmasının Müslümanların İslam'dan uzaklaştığına bağlayan Cebrail Potular, "İnsanoğlu olarak deme ki hak etmişiz ki Rabbim bizlere böyle bir musibet verdi. İnsanoğlu olarak yoldan çıkmıştık ne yaptığımızı bilmiyorduk. Rabbim de buna istinaden bizlere böyle bir musibet verdi. Evimizde oturup aklımızı başımıza alıp şöyle bir düşünelim, tartalım ne yaptık, ne ettik? Diye. İnşallah aklımız başımıza gelir. Camiye gidemediğimiz için Beraat Kandilini nedeniyle evimizde ibadetimizi yapacağız, namaz kılacağız, Kur'an-ı Kerim okuyacağız, dua edeceğiz. İster istemez bir hüzün var. Çünkü Mekke insansız kaldı, camiler insansız kaldı. Sadece bir ezan ve sonrasında bir duamız var, başka bir şey yok yani o yüzden ister istemez üzgünüz. Mübarek Berat Kandilini camide idrak edemeyeceğimiz için buruk bir sevinç içerisindeyiz. Evlerimizde oturup dualarımızı ona göre yapacağız. İnşallah bir dahaki kandilde cemaatimizle buluşuruz, camilerimizi doldururuz." dedi.

"Bu gece Allah'tan af ve mağfiret dileyeceğiz"

Mübarek Beraat Kandilinin bela ve musibetlerin def olunması temennisinde bulunan Ali Rıza Paçacı, "Kandillerin esas unsuru bireysel olarak kendi iç dünyanda Allah'la (Celle Celaluhu) irtibata geçmek, günahlarına tövbe etmek, o günü içselleştirmektir. İnşallah bizde bu gece namaz kılarak ve dua ederek Allah'tan (Celle Celaluhu) af ve mağfiret dileyeceğiz. İnşallah Rabbim tüm bela ve musibetleri üzerimizden alır."

"Bu tür gecelerde toplu olarak yapılan dua ibadetlerin ayrı bir haz'ı var ama maalesef bu kapı bize kapandı"

Bu tür geceleri camilerde toplu bir şekilde idrak edilmesinin ayrı bir haz olduğunu belirten Paçacı, "Toplu şekilde yapılan duaların Allah (Celle Celaluhu) katında kabulü ve o şuuru elde etmenin vermiş olduğu haz maalesef kapandı. Bu ilahi bir ceza mıdır, bir musibet midir? Bir şey diyemiyoruz. Rabbim inşallah bunu bir musibet olarak değil de bizi tekrar kendimize getirmeyi, dünyalıklardan uzaklaşmayı, küresel boyutta batının bütün argümanlarını kullanarak Allah'la (Celle Celaluhu) olan irtibatı uzaklaştıran sebeplerden bizi uzak tutmasını temenni ediyoruz." şeklinde konuştu.

 

"İnşallah tez zamanda bu tüm halkımız ve dünya bu illetten kurtulur"

Vatandaşlardan Fuat Gülşen, "Virüs sebebiyle herkesin evinde kalması icap ediyor. Herkesin Beraat Kandili mübarek olsun. İnşallah tez zamanda tüm halkımız ve dünya bu illetten kurtulur.  İnşallah bizler de bu mübarek gece hürmetine çoluk çocuğumuzla Mevlid dinleyip dua edeceğiz." Dedi.

"Berat Kandili çok özel bir gündür"

Tüm İslam âleminin mübarek Berat Kandilini kutlayarak başlayan Raziye Kazancı, "Bu gece çok özel bir gecedir. Bu gecenin hürmetine 100 rekât namaz kılınır. Rabbim bu gecenin hürmetine bizleri bu Coronavirus belasından inşallah kurtarır. Ülkemizi ve dünyayı temizler. Bizde İnşallah bu gecenin hürmetine ailece ibadet edeceğiz." diye konuştu.

"Camilerde ibadet edilememesi bizim için büyük bir ceza"

Bu gecenin hürmetine günahlarının af edilmesi için Allah'a (Celle Celaluhu) yalvaracaklarını belirten Hacer Uzunboy, "İbadet edip Kur'an- Kerim okuyacağız. Biran önce Coronavirusten kurtulmak için Allah'a (Celle Celaluhu) yalvaracağız. Herhalde Allah'u Teâlâ (Celle Celaluhu) bu salgında bizi cezalandırıyor. Çünkü camilerimizin tedbir amaçlı kapatılması ve camilerde ibadet edilmemesi bizim için büyük bir ceza… Herhalde başımıza gelen, günahlarımızın çokluğundadır." dedi.

"Beraat Kandiline ulaştığımız için sevinçliyiz ama camilerde idrak edemeyeceğimiz için hüzünlüyüz"

Mübarek Berat Kandilinin idrak edecekleri için sevinçli olduklarını ama camilerde idrak edilemeyeceği için hüzünlü olduklarını dile getiren Nuray Atanmış, "Hüzün ve sevinci bir arada yaşıyoruz. Mübarek Kandil gecelerinde camilerde bir araya gelip idrak etmek ve ibadet etmek ve günün önemini idrak etmek çok daha güzel oluyordu. Ama şu an hem kendi sağlığımız hem çevremizin sağlığı için camilerde idrak edemeyeceğiz. Hüzünlü olsak ta inşallah evlerimizde idrak edeceğiz. İnşallah bu Coronavirus biran önce geçer ve bir sonraki kandilde ve bayramda camilerde namazlarımızı kılar ve ibadetlerimize devam ederiz." şeklinde konuştu. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir