• DOLAR 32.551
  • EURO 34.927
  • ALTIN 2428.287
  • ...
Adana'da belediye ekipleri dezenfektan çalışmalarına devam ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Coronavirüsün her ne kadar hayvanlarda ölüme neden olmadığına dair istatistikler bilinse de, barınakta görev yapan hekimler ve diğer personelin olası risklere karşı korunması için dezenfekte çalışması gerçekleştirildi.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar'ın hassasiyeti ve direktifleri doğrultusunda çalışmalarını aralıksız sürdüren dezenfekte ekipleri, kentin dört bir yanında, her gün çalışma gerçekleştiriyor. Adana Büyükşehir Belediyesi, kendi bünyesinden binlerce çalışanı dezenfekte için görevlendirirken, 500 gönüllüyü de, dezenfekte ordusuna dahil etti.

Belediye, bin yataklı sahra hastanesi hazırlığı ile de, olası ihtiyaç durumuna karşı tedbirli davranıyor. Psikolojik Danışmanlık Hattı ise, Coronavirüs nedeniyle değişen yaşam şeklinden ve hastalanma kaygısından kaynaklı psikolojik sorunlara yönelik yardımcı olma ve yol gösterme hizmeti veriyor.

Karalar, suya indirim ve nakdi yardım konusunda hazırlıkların sürdüğünü açıklarken, hastanelerdeki acil servis çalışanlarına, içinde bone, eldiven, maske, gömlek ve dezenfektan bulunan sağlık kiti dağıtılmasını sağlıyor.

Büyükşehir Belediyesi, Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Eski Hemşire Lojmanında, sağlık çalışanlarının dinlenmesi ve konaklaması için restorasyon çalışması başlattı.

Bazı marketlerle ve Eczacılar Odası'yla yapılan görüşmeler sonucu, ihtiyaç sahiplerinin evine kadar gıda ve ilaç götürülmesi sağlandı. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir