• DOLAR 32.556
  • EURO 34.919
  • ALTIN 2430.07
  • ...
Gaziantep’te sokak hayvanlarına yiyecek bırakıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Şahinbey Belediyesi Coronavirus nedeniyle ülke genelinde alınan tedbirler kapsamında lokanta, kafe, restoran gibi iş yerlerinin kapanması ve insanların dışarı çıkmaması nedeniyle sokak hayvanlarının beslenme konusunda sorun yaşaması üzerine harekete geçti.

İnsanların büyük çoğunluğunun evde olması ve lokantaların kapalı olması sebebiyle sokakta yiyecek bulmakta zorlanan sahipsiz sokak hayvanlarını yiyeceksiz bırakmayan Şahinbey Belediyesi, şehrin farklı noktalarındaki sokak hayvanları için beslenme alanlarına düzenli olarak yiyecek bırakıyor.

Kırkayak Parkındaki hayvan besleme alanlarındaki hayvanlara yem veren Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, sokak hayvanlarının zor durumda kalmamaları için ilçenin 18 noktasına, 19 adet kedi evi, 20 noktasına 25 adet kuş yemliği, 15 noktasına 92 adet kuş yuvası, 19 noktasına 19 çift kedi suluk ve yemliği yaptıklarını söyledi.

Tahmazoğlu, “Sadece Koronavirüsü ile mücadele kapsamında değil, Şahinbey Belediyesi olarak daha önceden de parklarımız, cadde, sokaklarımız için suluk, yemlik yaparak sokak hayvanlarını besliyoruz. Bunların dışında kuşlar için parklarımıza kuş evleri ve kuş yemlikleri yaparak, onlara da yem veriyoruz. Ayrıca ormanlık alanlarda yaşayan hayvanlar için günlük olarak yem götürüp bıraktırıyoruz. Böylelikle sokak hayvanları da aç kalmamış oluyorlar. Özellikle son zamanlarda yapılan bu çalışmalar ise daha da büyük önem taşıdı. Lokanta ve diğer yerlerin kapanmasıyla oralardan beslenen sokak hayvanlarının aç kalma ihtimaline karşı Şahinbey Belediyesi olarak, onlara yem ve su dağıtımı yaparak, aç kalmalarını engellemiş oluyoruz.” dedi.(İLKHA)









Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir