• DOLAR 32.576
  • EURO 34.965
  • ALTIN 2420.256
  • ...
Güvenlik açığı tespit edildi! Zoom programı güvenilir mi? Zoom yasaklandı mı?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

New York Times'ta yer alan habere göre, New York Başsavcılığından Zoom'a gönderilen yazıda, veri gizliliği ve bilgi güvenliği uygulamalarına ilişkin bilgi talep edildi. Mektupta, uygulamadaki güvenlik açıkları konusunda yavaş davranıldığı ve bunun da endişeye yol açtığı belirtildi. Uygulamanın güvenlik duvarının son zamanlarda artan kullanım trafiğine uygun olmadığının düşünüldüğü ve Zoom'un bu hususu dikkate alıp almadığının merak edildiği kaydedildi. Öte yandan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, bu durum sonrası bugün sabah saatlerinde 81 şehirde bulunan il milli eğitim müdürlerini acil toplantıya çağırdı. Zoom güvenli mi? Online toplantı platformu yasaklandı mı? 

 
Corona nedeniyle okullarda devam eden uzaktan kapsamında bazı bilgisayar ve mobil uygulamalar da kullanılıyor. İnternet üzeriden toplu olarak görüntülü iletişim kurmaya yarayan Zoom programının güvenilir olmadığı iddiası ortalığı karıştırdı. Öte yandan Boston Federal Soruşturma Bürosu (FBI), Kovid-19 salgını sırasında internet üzerinden yapılan konferans ve online eğitim uygulamalarının "hacklendiği" yönünde şikayetler aldıkları uyarısında bulundu. Geçen günlerde internet korsanlarının, Zoom aracılığıyla yapılan toplantıları hackleyerek cinsel içerikli, ırkçı ve nefret mesajı yaydıkları haberlere yansımıştı.

ZOOM YASAKLANDI MI? 

Zoom programının yasaklanıp, yasaklanmadığına dair henüz resmi bir açıklama yapılmadı. MEB’in soruşturma açıp açmayacağı, canlı ders anlatımına yasak getirilmesi talimatı verip vermeyeceği toplantı sonrası belli olacak.

ZOOM UYGULAMASI GÜVENLİ Mİ, NASIL KULLANILIR?

İlk olarak zoom.us adlı sitenin kendi ana sayfasını açıyoruz. Açılan ekran üzerinden Sign Up Frre seçeneğine tıkladıktan sonra çıkan ekrana mail adresimizi yazıyoruz. Mail adresine gelen doğrulama linkini aldıktan sonra download & run zoom dedikten sonra programı indirme işleminizi tamamlayabilirsiniz.

ZOOM'DA UZAKTAN ONLİNE EĞİTİM NASIL VERİLİR?

Zoom programını indirdikten sonra ana ekran üzerinde yer alan ifadeler kısmında Online ders yapmak için tıkla, Yeni bir online derse katılma, ders planlama gibi farklı ingilizce seçenekler yer alıyor. Öğretmenler online ders yapmak için new meeting, yeni bir online derse katılmak isteyen öğrenciler Join, Ders planlama kısmı ise meetings olarak yer alıyor.

Yeni bir ders başlatmak için “New Meeting” ikonuna tıklıyoruz.Burada size verilen meeting İD numarasını öğrencilere veriyorsunuz. Start Meeting tuşuna basıp derse başladıktan sonra öğrencileriniz ile ID'yi paylaşığ derse başlayabiliryosunuz. Açılan ekran üzerinden mikrofon ayarı video açıp kapatma ekran paylaşma katılan öğrencilerin sayısını gösteren ifadeler yer alıyor.

Öğrenciler verdiğiniz ID ile zoom uygulaması üzerinden herhangi bir üyelik işlemi yapmadan derse katılılım sağlayabiliyor.

Boston Federal Soruşturma Bürosu (FBI), Kovid-19 salgını sırasında internet üzerinden yapılan konferans ve online eğitim uygulamalarının "hacklendiği" yönünde şikayetler aldıkları uyarısında bulundu. Geçen günlerde internet korsanlarının, Zoom aracılığıyla yapılan toplantıları hackleyerek cinsel içerikli, ırkçı ve nefret mesajı yaydıkları haberlere yansımıştı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir