• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
İhvan: Devletin tüm baskılarına rağmen salgına karşı elimizden geleni yapacağız
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İhvân-ı Müslimîn Hareketi, dün gerçekleştirdiği toplantının sonuç bildirgesini paylaştı.

İhvân’dan yapılan yazılı açıklamada, toplantıda şu sonuçların alındığı belirtildi:

“-Ezher’in ve diğer tarafların fakir ve mağdur ailelere destek vermelerini sağlamaya çalışmak.

-Kitle iletişim araçları ve elektronik uygulamaları ile insanlara ve doktorlara danışmanlık hizmetini sunmak.

-Tarafsız diyalog ile toplumun bütün kesimlerine psikolojik destek vermek ve bu salgının bitiminden sonra ortaya doğan olumsuz etkileri aşmak için bir plan hazırlamak.

-İnsanları hayal kırıklığına uğratacak söylenti ve kötü haberlerin yayılmaması için uyarmak, resmi merciden gelen haberlere itimat etmek. İnsanlara ümit vermek ve hastalara toplumsal destekleri sağlamak.”

Mısır halkının bütün fertlerini omuz omuza durmaya çağrıldığı açıklamada, İhvan’ın özellikle bu dönemde ülkeyi kurtarma ve asil halkını koruma amacı içinde olduğu vurgulandı.

Coronavirüs salgınına karşı yapılan çabalara engel olacak toplumsal bölünmenin bütün çeşitlerinin sona erdirilmesin çağrısında bulunan İhvan, açıklamada, “Bulunmuş olduğumuz geçici şartlarda, ortak vatanımızın değerlerini gündeme almak için medya araçlarının ve fikir adamlarının görevini yerine getirmelerini talep ediyoruz.” denildi.

Açıklamada, “İhvan, Mısır devleti tarafından uygulanan ambargo, kovuşturma ve baskılara rağmen bu veba (salgın) savaşında elinden ne gelirse yapacağını vurgulamıştır. Bu birlik ve beraberlik, vatan aidiyetinde sadık her Mısırlıya farzdır. Mısır halkının bütün yönelimleri, kurumları ve farklı düşüncede olanlar, güçlü politika sahipleri, sivil kurumları, vakıfları ve yardım kuruluşlarını mümkün olduğunca bizimle ortak olmaya çağırıyoruz. Evde kalmaya, namaz kılmaya, kişisel temizliğe özen göstermeye, dezenfektan kullanmaya ve sosyal mesafeyi korumak gibi uzman ve bilim adamlarının verdiği talimatları takip edip bağlı kalınmasını istiyoruz.” ifadeleri yer aldı.

Sonuç bildirisinde siyasi tutukluların ve mahkumların, özellikle bu zor şartlarda kalabalık hapishanelerde bulunan, temel sağlık ihtiyaçları karşılanmayanların serbest bırakılması istenilerek onların bu dönemde cezaevinde bütün fertlere hatta topluma karşı riskli ve patlamaya hazır bir bomba gibi oldukları ifade edildi.

Bildiride, “Sağlık personellere maddi ve manevi destek verilme, gerekli yedek malzemeleri bulundurulmalı, iş başında hayatını kaybeden sağlık personeli şehitlerden sayılıp onurlandırılmalı ve vatan uğruna ölenler gibi arma (onur nişanı) verilerek muamele edilmeli, onların adı hastanelere ve caddelere verilmeli. Bu krizden dolayı zarar gören bütün mağdurlara el uzatma, zekat ve sadaka vermek için iş adamları ve imkanı olanların görevini yerine getirmeli. Yapılacak yardım sayesinde salgına karşı alınan önlemler nedeniyle mağdur olanlar, gündelik çalışanlar ve dar gelirli olanların zor günleri aşmaları daha kolay olacak." denildi.

Bildiride, toplantıda Coronavirus’e karşı Mısır halkının ve İhvan mensuplarının yapmaları gereken konuların da ele alındığı kaydedildi.

Bildiride son olarak zekat ve sadaka vermek, gıda stoğu yapmamak, israf yapmamak, eşya fiyatlarını arttırmamak gibi tavsiyelerde bulunuldu. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir