• DOLAR 32.333
  • EURO 35.102
  • ALTIN 2299.36
  • ...
Kan davası, barış yemeğiyle sona erdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Barış yemeğine Vali Nuri Okutan ve İl Müftüsü Ramazan Tahiroğlu`nun dışında Jandarma Komutanı Albay Emin Dursun, İl Emniyet Müdürü Sabri Durmuşlar ile araları nda barış sağlanan her iki ailenin çok sayıda mensubu katıldı.


İddiaya göre 2009 yılında yapılan muhtarlık seçimi sırasında 1 kişinin öldüğü, 18 kişinin yaralandığı kavganın ardından Babacan ve Çetindağ aileleri arasında başlayan "kan davası" Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan ve Doktor Feridun Öncel`in girişimleriyle sona erdi. Yenişehir Çamlık`ta bir araya gelen iki ailenin mensupları, dualarla eşliğinde el sıkışıp hep birlikte yemek yedi.


Vali Nuri Okutan, kavgaların, küslüklerin doğru olmayan şeyler olduğunu belirterek, "Kavga iyi değil, döğüş iyi değil, küslük iyi değil ama barışmak güzel. Ben kavga edildiği için değil ama barış olduğu için bu aileleri tebrik ediyorum, teşekkür ediyorum. Maalesef Urfa hem bizi biz yapan, hukuka saygılı, akla uygun, dine uygun törelerin yaşanmış olduğu bir şehir, coğrafya. Hem bütün içinde bulunduğu medeniyetlere katkıda bulunan bir şehir.

Gerek bizim kültür ümüze, güzelliklere, zenginliklere katkıda bulunmuş bir coğrafya. Ama zaman içerisinde belki de eğitim yetersizliğinden kaynaklanan bir ş ekilde birbirimizi incitir olmuşuz. Bu Urfa`ya denk değil. Bunu bir kez de bu vesileyle söylüyorum; hele bir de bahar geldi mi arazi anlaşmazlığından sonra birden birbirimizden kopuyoruz. Bu Urfa`ya denk bir düşünce değil." şeklinde konuştu.
Okutan, vurup kırmaların Şanlıurfa`ya yakışır bir tavır olmadığını belirterek, kente barışın, huzurun yakıştığını ve bunun gerçekleşmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.


Yapılan konuşmaların ardından her iki ailenin de ileri gelenleri el sıkışıp, tokalaştı. Daha sonra İl Müftüsü Ramazan Tahiroğlu tarafından yapılan barış duasının ardından taraflar barış yemeğini yedi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir