• DOLAR 32.527
  • EURO 34.85
  • ALTIN 2487.781
  • ...
Geç olmadan bizi kurtarın
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Filistin halkı işgal rejiminin zindanlarda tuttuğu evlatlarının özgürlüğünü istiyor.

Birçok aktivist, hukukçu ve insan hakları savunucusu, cezaevlerindeki Filistinliler için ortak açıklama yaptı.

Açıklamada siyonist rejimden Covid 19 tehlikesine dikkat çekilerek, Filistinli direnişçileri serbest bırakması istendi.

Filistinli esirler radyo praogramının da konusu oldu

“Esirlere özgürlük” adı altında gerçekleştirilen radyo programına katılan Esir Enformasyon Ofisi  sözcüsü Ali el-Mağribi konuşmasında işgal rejiminin cezaevleri İdaresinin esirleri korona salgınından korumak için herhangi bir önlem almadığına dikkati çekerek “İsrail Cezaevleri İdaresi, esirlere temizlik ve dezenfektan ürünleri vermemesinin yanı sıra cezaevleri arasında esir nakli yaparak salgının yayılmasının yolunu açtı. Bu da koronavirüsün bulaşma riskini artırıyor” şeklinde konuştu.

Filistinli Esirler Kulubü sözcüsü Amany Sarahneh de Filistinli esirlerin durumuna dikkati çekti.

İşgal rejiminin aldığı  Kovid-19 tedbirlerinin yetersiz olduğuna işaret eden Sarahneh, "Bize hapishanelerdeki karantinanın sona erdiği bildirildi. Ancak tedbirlerin yetersiz olmasından dolayı hapishanelerdeki durumla ilgili hala endişeliyiz" ifadelerini kullandı.

Sarahneh, esirlerin durumunu denetlemek ve koronavirus salgınının yayılmasının önüne geçmek için hapishanelere sağlık çalışanlarından oluşan bir grubun girme gereğini vurguladı.

Rejim  hapishanelerinde ve gözetim merkezlerinde kadın ve çocuklar dahil yaklaşık 5 bin Filistinli esir bulunuyor. Bu esirlerden yaklaşık 200'ünün kronik hastalıklarının olduğu ve risk grubunda oldukları belirtiliyor.

İşgal rejimi hapishanelerinde uzun zaman tutuklu kalan ve ardından serbest bırakılan Muhammed el-Kik, tüm ülkelerin zor bir süreçten geçtiğini belirterek, bir kez daha utanç verici, küçük düşürücü ve haksız uluslararası tutumlara şahit olduklarını ifade etti.

El-Kik açıklamasının devamında, “Esirlerin mesajı kısadır; çok geç olmadan bizleri kurtarın” sözlerini ekledi. 

Bu haberler de ilginizi çekebilir