• DOLAR 32.377
  • EURO 35.06
  • ALTIN 2325.351
  • ...
Filistinli esirler: İşgal yönetimi Coronavirus'un yayılmasına karşı önlem almıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Siyonist terör çetesi yönetiminin, cezaevlerinin kantinlerinden birçok önemli ihtiyaç maddesini kaldırması ve Coronavirus'un yayılmasını engellemek için herhangi bir tedbir almaya yanaşmaması sebebiyle, işgal zindanlarındaki Filistinli esirler yeniden açlık grevi başlatma kararı aldı.

Şatta cezaevinden esir Fikri Zuheyr Mansur'un verdiği bilgilere göre esirlerin arasında birçok kişiye Coronavirus'un bulaştığının tespit edilmesine rağmen işgal yönetimi kantinlerde temizlik ve dezenfekte maddelerinin satılmaması uygulamasını sürdürüyor.

Esir Mansur'dan aktarıldığına göre, daha önce üç hafta süren açlık grevinin ardından işgal yönetiminin kantinlerden aldığı maddeleri yeniden koyacağı sözünü şubat sonunda yerine getirmemesi üzerine işgal zindanlarındaki onlarca Filistinli esir açlık grevi başlatacağını açıkladı.

Esir Mansur, Coronavirus'un yayılmasının da esirlerde ciddi endişelere sebep olduğuna dikkat çekerek işgal yönetiminin mart ayı boyunca ve nisan ayı içinde de baskıcı uygulamalarını sürdürerek Coronavirus tehlikesine karşı herhangi bir tedbir almama konusunda ısrar ettiğini dile getirdi. Siyonist terör çetesinin başvurduğu uygulamalar arasında cezaevleri arasında nakil, esirleri tek kişilik hücrelere kapatma, birçok ihtiyaç maddesinin ve temizlik maddelerinin kantinde satılmasına izin vermeme gibi uygulamalarının bulunduğu belirtiliyor. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir