• DOLAR 32.322
  • EURO 35.15
  • ALTIN 2292.96
  • ...
Gaziantep’te sokak ve caddeler yıkanarak dezenfekte ediliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Tüm dünyayı ve Türkiye’yi etkisi altına alan Coronavirus salgını ile mücadelesine ara vermeden devam eden Şahinbey Belediyesi, ilçenin cadde, sokak ve kaldırımlarını yıkayarak ilaçlayıp dezenfekte etti. 

Yetkililerin “Evde kal” çağrısına uyan vatandaşlar, Şahinbey Belediyesi temizlik ekiplerinin yaptığı çalışmalarına, evlerinin camlarından ve balkonlarından teşekkür ederek destek oluyor.

Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, ortak kullanım alanlarının yoğun olduğu bölgelerde dezenfekte işlemini yaparken, ilçenin Karataş bölgesi, Ordu Caddesi, İnönü Caddesi, Özdemirbey Caddesi, Akkent Mahallesi ve Mavikent Mahallesi’ndeki ana cadde ve kaldırımları yıkayarak ilaçladı.

Yapılan temizlik çalışmasında 12 tanker, 4 holder, bir tanker arkası ilaçlama, 12 dezenfekte, 8 adet süpürge aracı, 22 sırt pompası, 12 adet pikap ve açık kasa transit kullanılırken; 40 ilaçlama ve 40 yol yıkama personeli görev yaptı.

Covid-19’a karşı ilçede yaptıkları çalışmalarla ilgili bilgi veren Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, çalışmalarına ara verilmeden titizlikle sürdürüldüğü belirtti.

Tahmazoğlu, “Kapalı pazar yeri, duraklar, sosyal tesisler, spor tesisleri, camiler, parklar, hastaneler ve ortak kullanım alanlarını dezenfekte çalışmalarımız sürüyor. Tüm birimlerimizle teyakkuz halinde ve işimizin başında çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ekiplerimize fedakârca çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum. Elbette ki bu salgın hastalıkla en büyük mücadele hem sosyal mesafeyi korumak hem de kendimizi izole ederek evde kalmaktır. Bizler her zaman tedbirlerin en önemlisi olan ‘evde kal’ çağrımızı yineliyoruz.” dedi. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir