• DOLAR 32.486
  • EURO 34.8
  • ALTIN 2489.115
  • ...
Öğrencilerden 'evde kal kitap oku' çağrısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Türkiye'de Covid-19 salgının her geçen gün artması nedeniyle alınan tedbirler ve yapılan çağrıların neticesinde evde kalan ortaokul, lise ve üniversite öğrencileri, herkesi kitap okumaya çektikleri videoyla teşvik ettiler.

Ölümüm hakikatinin anlaşılması gerektiğini ifade eden öğrenciler, salgının olduğu bu sürecin çok iyi değerlendirilmesi gerektiğini vurgulayarak Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed'in hayatının iyi okunması gerektiği belirttiler.

Mekatronik Mühendislik Bölümü okuyan Yakup Erdemir ve Gebzeli Saffan Özdemir, Kur'an-ı Kerim'i tanımak ve anlamak Kur'an-ı Kerim ile hayata anlam katmak için evde kalınan süre içerisinde Kur'an-ı Kerim ile hemhal olunması gerektiğini belirtti.

Makina mühendisliği okuyan Enes Altun, vesveseden kurtulmak için kitap okumanın önemli bir etken olduğunu söyledi.

İşletme fakültesinde okuyan Faruk Boylu, hastalıkların Allah'tan insan için bir hediye olduğunu belirterek, hastalığın mahiyeti ve hastalığın kişiler üzerindeki manevi etkisinin öğrenilmesi için okumanın kıymetinin bilinmesi gerektiğini ifade etti.

Tarih bölümü öğrencisi Enes Çiftçi ise insan nedir, vazifesi nedir? Gibi sorulara cevap arayan insanların kitapla içli dışlı olması gerektiğini ve kitap okumanın önemli bir gelişim sağladığını kaydetti.

Çalışma ekonomisi bölümü öğrencilerinden Ferhat Pamuk, ihtiyarlığın, gençliğin kıymetinin bilinmesi ve ihtiyarlıkta Allah'a daha yakın olmanın gerektiğinin anlaşılması için kitap okumanın ehemmiyetli olduğunun altını çizdi.

Otomotiv mühendisliği öğrencilerinden Alper Aslan da kıyamet ve haşir konularında şüpheye kapılmamak için kitap okumanın çok kıymetli olduğunu vurguladı.

İnşaat Mühendisliği bölümü öğrencilerinden İshak Eroğlu, ölümün hakiki mahiyetinin anlaşılması ve ölümün yokluk olmadığının öğrenilmesi için evde kalınan süre içinde kitap okumak gerektiğini dile getirdi.

Makina mühendislik bölümünü okuyan Yusuf Karaman, Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed'in hayatına tabi olmanın insanlar için çok büyük ehemmiyet taşıdığını anlamak isteyenlerin evde kalınan süre içerisinde kitap okumasının elzem olduğunu vurguladı.

Bilgisayar programcılığı bölümünü okuyan Halil İbrahim Ertaş, kendini beğenmenin insanın ruh dünyasında açtığı derin yaralara merhem olacak çözümlerin okumayla olduğunu söyledi.

Ortaokul öğrencisi Bahadır Murat Özbekistan, Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed'in mucizeleri hakkında bilgi sahibi olmak isteyenleri ise Peygamberin hayatını okumaya, O'nu anlamaya çağırdı.

İlahiyat fakültesinde okuyan öğrencilerden Ubeydullah Çiftçi, Peygamber Efendimizin yolundan gidilmesi için evde kalınan süre içerisinde Siyer-i Nebi'nin okunması gerektiği vurguladı.

İmam hatip lisesinde okuyan Abdurrahman Sudeysi Çetin, herkesi evde kalınan süreçte bol bol dini kitap okumaya davet etti.

Özgür Çiftçi ise Kur'an ve sünnet ışığında iman hakikatlerini öğrenmek istetenleri Risale-i Nur Külliyatını evde kalınan zaman içerisinde okumaya çağırdı.(İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir