• DOLAR 32.386
  • EURO 35.122
  • ALTIN 2326.454
  • ...
Filistinler esirler yeniden açlık grevi başlattı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Filistin Enformasyon Merkezinin Şatta cezaevinden esir Fikri Zuheyr Mansur'un verdiği bilgilere dayandırdığı habere göre esirlerin arasında birçok kişiye Coronavirus’ün bulaştığının tespit edilmesine rağmen işgal yönetimi, kantinlerde temizlik maddelerinin ve dezenfekte maddelerinin satılmaması uygulamasını sürdürüyor.

Mansur, daha önce üç hafta süren açlık grevinin ardından işgal yönetiminin kantinlerden aldığı maddeleri yeniden koyacağı sözünü şubat sonunda yerine getirmemesi üzerine işgal zindanlarındaki onlarca Filistinli esir açlık grevi başlatacağını açıkladı.

Esir Mansur koronavirüsün yayılmasının da esirlerde ciddi endişelere sebep olduğuna dikkat çekerek işgal yönetiminin mart ayı boyunca ve nisan ayı içinde de baskıcı uygulamalarını sürdürerek Coronavirus tehlikesine karşı herhangi bir tedbir almama konusunda ısrar ettiğini dile getirdi.

Başvurduğu uygulamalar arasında cezaevleri arasında nakil, koğuşlardakileri tek kişilik hücrelere kapatma, kantinde birçok ihtiyaç maddesinin ve bu arada temizlik maddelerinin satılmasına izin vermeme gibi uygulamaların bulunduğunu söyledi. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir