• DOLAR 32.596
  • EURO 34.825
  • ALTIN 2510.073
  • ...
Zihniyetleri Hiç Değişmedi! İNSANLIĞA FRANSIZ KALDILAR
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DIŞ HABERLER SERVİSİ

Bir klinik bakteriyoloji profesörünün, koronavirüs için söylediği ‘Neyse ki, sadece yaşlıları öldürüyor. Aslında bunun için minnettar olmalıyız.' Sözleri henüz unutulmamışken, bu kez 2 Fransız doktor skandal bir öneride bulundu. Böylelikle koronavirüs, Batı aydınının gerçek kimliğini ortaya koymuş oldu.

KORONA AŞISI İÇİN KOBAY OLARAK AFRİKALILARI ÖNERDİ

Koronavirüse karşı aşı çalışmaları hızla devam ederken, iki Fransız doktor Jean Paul Mira ve Camille Locht, katıldıkları televizyon programında skandal ifadeler kullandı.

Fransa'da sağlık alanında araştırmalar yapan Ulusal Sağlık ve Tıbbi Araştırma Enstitüsü Genel Direktörü doktor Camille Locht ve Paris'teki Cochin Hastanesi Acil Servisi Şefi Prof. Dr. Jean-Paul Mira, LCI televizyonunda Kovid-19’a ilişkin yaptıkları açıklamalarda tüberküloz tedavisinde kullanılan BCG aşısının Kovid-19 salgınına nasıl tepki vereceğini araştırmak için aşının Afrikalılar ve hayat kadınları üzerinde denenmesi gerektiğini söylediler.

Mira, verem hastalığında başvurulan BCG aşısının Kovid-19'a karşı etkili olup olmadığına ilişkin yapılan araştırmayla ilgili, "Eğer kışkırtıcı olabilirsem, ilk önce bu çalışmayı maskelerin, tedavilerin ve yoğun bakımların bulunmadığı Afrika'da test edemez miyiz?" dedi. Mira, AIDS tedavisinde daha önce Afrika’da "hayat kadınları" üzerinde denemeler yapıldığını dile getirdi. Locht ise Mira'nın bu önerisine karşılık, "Haklısınız. Afrika'da BCG ile ilgili bir çalışma yapmayı düşünüyoruz. Bir çalışma başlatacağız." ifadesini kullandı.

GAZETECİ SİHAME ASSBAGUE, "SÖMÜRGE DAHA BİTMEDİ”

Fuhşa bulaştırılmış kadınları bu bataklıktan kurtarmak yerine kobay olarak kullanmayı öneren, siyahiler üzerinde deneyler yapılması gereken denekler gibi gören bu sakat Batı aydını yaklaşımına sert tepkiler gösterildi.

Eski Eğitim Bakanı Najat Vallaud-Belkacem, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Bu açıklamalar kabul edilemez. İçeriği de söylenme şekli de kabul edilemez." değerlendirmesinde bulundu. Gazeteci Sihame Assbague de "Sömürge bitmedi. Televizyon programına katılan 2 doktor, insanların hayatları üzerinde hiyerarşi oluşturuyor. Bu ırkçılıktır. Onlar barbardır. Bu açıklamalar sömürgeciliğin devamıdır." ifadelerini kullandı.

İNGİLTERE, YAŞLILARI ÖLÜME TERK EDİYOR! SOLUNUM CİHAZLARI GENÇLERE AKTARILIYOR

İngiltere'de doktorların ulusal örgütlenmesi Tabipler Birliği, sağlık sistemi yeni vakalarla baş edemeyecek seviyeye gelirse, üyelerine karşı karşıya gelecekleri zorlu etik sorunlara hazırlanmayı amaçlayan bir metin yayınladı.

İngiltere’de solunum cihazları ölme ihtimali yüksek hastalardan çıkarılıp gençlere takılabilecek. Ulusal Sağlık Servisi bu öneriyi koronavirüs rehberine ekledi. Dün itibariyle İngiltere’de koronavirüsten dolayı toplam can kaybı 3 bin 605’e yükseldi.

Eğer ölümler geçen haftaki hızıyla artmaya devam ederse hafta sonu itibariyle günde 1000 civarına ulaşabileceği hesaplanıyor.

İngiltere’de koronavirüs vakaları hızla artarken, ihtiyacı olan herkese solunum cihazı sağlanamaması halinde doktorlara, yaşama ihtimali daha düşük görülen hastalardan cihazların çıkarılıp daha genç hastalara takılması gerekebileceği uyarısı yapıldı.

Ulusal Sağlık Servisi’nde (NHS) aşırı yoğunluk durumunda doktorların atması gereken adımlar konusunda bir rehber hazırlandı.

BBC Türkçe’nin haberine göre Tabipler sendikası ve meslek örgütü British Medical Association (BMA) tarafından yayımlanan belgede, durumu ilerleme kaydetmeyen Kovid-19 hastalarından solunum cihazlarının çıkarılıp hayatta kalma ihtimali yüksek olanlara takılması gerekebileceği belirtildi.

Hastanelerde kaynak sınırına ulaşıldığında, hangi hastalara bakım yapılacağına dair karar vermede doktorlara etik bir rehber sunma amacıyla hazırlanan belgede, daha genç ve sağlıklı kişilere öncelik verilmesi tavsiyesinde bulunuldu.

Solunum cihazı sayısının sınırlı olması nedeniyle birçok hastanın bakımının mümkün olmayabileceği belirtiliyor.

Rehberin hazırlanma nedenine dair açıklamada, salgının doruğa ulaştığı anda “ciddi sağlık gereksinimleri mevcudun önüne geçebilir ve hayat kurtarıcı sınırlı kaynakların nasıl dağıtılacağı konusunda zor kararlar almak gerekebilir ”denildi.

Yetkililer, salgının hız kazanacağı dönemde ihtiyaç duyulan 30 bin yeni solunum cihazının sadece 30’unun gelecek hafta kullanıma girebileceğini belirtti.

FRANSA, İTALYA VE İSPANYA'YA GÖNDERİLECEK TIBBİ MALZEMELERE EL KOYDU

Bir diğer batılı icraat ise şöyle gelişti. İsveç merkezli sağlık şirketi Mölnlycke, Çin'den İtalya ve İspanya için ithal ettikleri milyonlarca yüz maskesi ve eldivene Fransa tarafından el konulduğunu açıkladı.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını devam ederken, Avrupa Birliği'nin (AB) 4 ülkesi İsveç, Fransa, İtalya ve İspanya arasında maske krizi patlak verdi.

İsveç merkezli sağlık şirketi Mölnlycke'nin resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, Çin'den İspanya ve İtalya'ya gönderilmek üzere ithal ettikleri milyonlarca yüz maskesi ve eldivene Fransa'nın el koyduğunu bildirdi.

"BU SON DERECE RAHATSIZ EDİCİ, YAKIŞIKSIZ BİR HAREKET"

Şirketin Genel Müdürü Richard Twomey, söz konusu malzemenin Fransa üzerinden İtalya ve İspanya'ya gönderileceğini belirterek, ''Fransa, sağlık ürünleri ihracatını yasakladı. Kendi malı olmadığı halde maske ve eldivenlere el koydu. Bu son derece rahatsız edici, yakışıksız bir hareket.'' ifadelerini kullandı.

Twomey, Fransa'nın beklenmedik hareketinden sonra şirketin Çin'den ithal edeceği yeni sağlık malzemelerini, Belçika üzerinden İtalya ve İspanya'ya göndereceklerini kaydetti.

İTHAL EDİLECEK YENİ MALZEMELER BELÇİKA ÜZERİNDEN GÖNDERİLECEK

Twomey, Fransa'nın beklenmedik hareketinden sonra şirketin Çin'den ithal edeceği yeni sağlık malzemelerini, Belçika üzerinden İtalya ve İspanya'ya göndereceklerini kaydetti.

Öte yandan Huffington Post'un geçen hafta yayımlanan haberinde, Çin'den ithal edilen ve Almanya üzerinden İtalya'ya gönderilecek maskelere Almanya'nın el koyduğu belirtilmişti.

Bu haberler de ilginizi çekebilir