• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Paşanın İyi Çocuklarına Tutuklama
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Şemdinli Davası sanıkları astsubaylar Ali Kaya ve Özcan İldeniz ile PKK itirafçısı Veysel Ateş hakkında tutuklama kararı çıkarıldı.

 

Hakkari`nin Şemdinli ilçesinde, 9 Kasım 2005`te meydana gelen patlamayla ilgili sanık astsubaylar Ali Kaya ve Özcan İldeniz ile PKK itirafçısı Veysel Ateş`in tutuksuz yargılandığı ve kamuoyunda Şemdinli Davası olarak bilinen ve Uyuşmazlık Mahkemesi`nde incelenen dosya, Anayasa`nın 145. maddesindeki düzenleme göz önünde bulundurularak, Van 3. Ağır Ceza Mahkemesine gönderildi.

 

Dönemin Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt`ın `tanırım iyi çocuklardır` dediği bugün toplanan ve Uyuşmazlık Mahkemesi`nin gönderdiği dosyayı inceleyen mahkeme heyeti, Ceza Muhakemeleri Kanunu (CMK) 100. maddesindeki katalog suçları göz önünde bulundurarak, tutuklanmasına oy birliğiyle karar verdi.

 

Mahkeme heyeti, kararın sanıklara ulaştırılması ve 24 saat içinde yakalanmaları için Özel Yetkili Van Cumhuriyet Başsavcı Vekilliği`ne müzekkere yazdı.

Veysel Ateş`in, mahkeme kararı üzerine akşam saatlerinde Sakarya`da ikamet ettiği adresinde gözaltına alındığı, diğer sanıkların ise bulundukları illerdeki Merkez Komutanlıklarınca gözaltına alınacağı bildirildi.

Kasım 2005`te Hakkari`nin Şemdinli ilçesindeki Umut Kitabevi`nin bombalanmasıyla ilgili davada, Van 3. Ağır Ceza Mahkemesi, sanık astsubaylar Ali Kaya, Özcan İldeniz ve dosyasını ayırdığı üçüncü sanık Veysel Ateş`e 39`ar yıldan fazla ceza vermişti.

Ancak Yargıtay 9. Ceza Dairesi 16 Mayıs 2007`de Kaya ve İldeniz`in "asker olmaları", üzerilerine atılı suçun "görevleri sırasında" oluştuğu gerekçesiyle kararı bozmuş, Van`daki mahkeme de bu karara uyarak dosyayı Van Jandarma Komutanlığı`ndaki askeri mahkemeye göndermişti.

İLKHA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir