• DOLAR 32.598
  • EURO 34.831
  • ALTIN 2509.425
  • ...
EPDK'nın “Kıyasen Fatura Düzenlemesi” kararına tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), yeni tip Coronavirus (Covid-19) salgını nedeniyle elektrik ve doğalgaz faturaları için yeni bir karar aldı.

Konuya dair yazılı bir açıklama yapan Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Tuncay Yıldırım, EPDK'nın üç ay fatura okumayıp abonelere kullanım bedelleri üzerinden yapılacak bir hesapla elektrik ve doğalgaz faturası kesecek olması kararının, karışıklık ve yeni maliyet riski taşıdığına dikkat çekti.

Yıldırım, “Bilindiği üzere Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK) Covid-19 ile mücadele kapsamında salgının yayılmasını engellemek ve sosyal izolasyonun en iyi şekilde sağlanması amacıyla elektrik ve doğal gaz faturalarına ilişkin ‘Kıyasen Fatura Düzenlemesi’ kararı almıştır. Ancak alınan karar reel sektör için kimlere uygulanacağı konusunda karışıklık ve ek maliyet riski taşımaktadır. Zira hâlihazırda mücbir sebepten ötürü faaliyeti yavaşlayan işletmeler takdir edersiniz ki 2018-2019 yıllarındaki düzeyde bir enerji tüketimi olmayacaktır.” dedi.

Kararın, karışıklık ve yeni maliyet riski taşıdığını dile getiren Yıldırım, “Kamuoyu duyurusunda her ne kadar ‘faaliyeti durdurulan işletmelerin sayaç okumaları ertelenecektir’ denilse de tam olarak kimlerin bu statüde olduğu açık değildir. Örneğin özel eğitim kurumları, kafe ve restoranlar, rehabilitasyon merkezlerinin fatura düzenlemeleri nasıl olacak? ‘Kıyasen Fatura Düzenlenmesi’ kararı işletmelerimizi korumaktan öte yeni bir maliyet oluşturma riski taşımaktadır. Ayrıca kıyasen fatura hesaplanırken sayaç okuma bedelleri faturaya dâhil edilecek mi bilinmiyor.” ifadelerini kullandı.(İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir