• DOLAR 32.51
  • EURO 34.779
  • ALTIN 2497.742
  • ...
Dini Yüksek İhtisas Merkezleri kurslarında uzaktan eğitim dönemi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyanet İşleri Başkanlığı Dini Yüksek İhtisas Merkezleri Covid-19 salgını sebebiyle uzaktan eğitim süreci başlattı. Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş imzasıyla müftülüklere ve eğitim merkezlerine gönderilen yazıda, Dini Yüksek İhtisas Merkezlerindeki hizmet içi eğitim ihtisas kursu, hazırlık ve ihtisas dönemlerindeki eğitimin, 30 Mart-3 Mayıs tarihlerinde uzaktan eğitim yoluyla dijital uygulamalar üzerinden yapılması istendi.

Ayrıca hafızlık yapan öğrencilerden temel öğretim, hafızlık eğitimi, hafızlık tekrar ve talim bölümlerine kayıtlı olanların eğitimlerinin de uzaktan eğitim yoluyla dijital uygulamalar üzerinden yapılması gerektiği ifade edilen yazıda, ihtiyaç odaklı ve 4-6 yaş grubu Kur'an kurslarındaki öğrencilerin süreçten kopmaması için rehberlik çalışmaları yapılması gerektiği kaydedildi.

Yapılacak programa ilişkin bilgilendirmede bulunan Siirt İl Müftülüğü, “07 Nisan 2020 tarihinden itibaren 8 hafta süreyle salı günleri Diyanet TV'de ‘Yeni Güne Merhaba’ programı aracılığıyla Kur'an kursu öğreticilerimiz ve velilere yönelik ‘Çocukluk Döneminde Değerler Eğitimi’ konuları işlenecektir. Her gün 17.00-18.00 saatleri arasında Diyanet TV'de yayınlanacak ‘Çocuk Saati’ programında çocuklarımıza yönelik ‘Evden Öğreniyorum’, ‘Çocukça Hikâye ve Masallar’ başlıklı anlatım ve okuma etkinliklerine yer verilecektir. Söz konusu programlardan beklenen verimliliğin sağlanabilmesi için eğitim materyali olarak Başkanlığımız yayınlarından, ‘Çocuğumu Yetiştirirken’, ‘Hadislerle Çocuk’; Türkiye Diyanet Vakfımızın yayınlarından ‘Din Eğitim ve Öğretiminde Metodlar’ ve ‘Değerli Masallar’ isimli kitaplar ile ‘Diyanet Çocuk Youtube’ kanalının takip edilmesi tavsiye edilecektir.” denildi. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir