• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Diyanet-Sen Batman Şube Başkan Yardımcısı Gültekin: "Diziler birer bataklığa dönüşmüş"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gültekin, ahlaksızlığı ve gayri meşru hayat tarzını özendiren, toplumsal yapıyı tehdit eden dizilerin birer bataklığa dönüştüğünü söyledi.

Gültekin, Türkiye ve dünyanın bir yandan çok ağır Corunavirus (Covid-19) salgınıyla mücadele ederken diğer yandan da televizyon kanallarının insanların zihinlerini işgal ettiğini belirtti.

Müslüman toplumun maneviyatının adeta ağır bombardıman altında olduğunu vurgulayan Gültekin, “Müslüman olan bu toplumun manevi değerleri, İslami ve insani olan örf ve adetleri, ahlaksızlığın ağır bombardımanı altında ölüm kalım savaşı veriyor. Özellikle izleyiciyi ekrana mahkûm etmek için hazırlanan diziler, ahlaksızlığa ve gayri meşru hayat tarzını özendiren, toplumsal yapımızı tehdit eden, birer bataklığa dönüştü. Dizilerin daha ilk bölümlerinde ‘rol model’ olarak sunulan başrol oyuncularının yatak sahneleri, hiç bir oto kontrole tabi tutulmadan evlerimizin içine sokuluyor." dedi.

"Diziler hedef aldığı gençleri harama götürüyor"

Ahlaksız dizilerin hedefinin genç beyinler olduğunu vurgulayan Gültekin, “Ahlaksızlığı, müstehcenliği meşrulaştıran, senaryolardaki yoz (haram ) ilişki biçimlerini normal gibi sunan dizeler, hedef aldığı gençleri adım adım harama dönüştürüyor. Otobüste, sokakta, çarşıda pazarda dizi karakterlerine özenen gençlerin aynısını yapıyor.” ifadelerini kullandı.

"Diziler, bu toplumunun aileye verdiği öneme darbe vuruyor"

“Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) toplumsal bekamızı tehdit eden yayınlara dur diyemiyor." Diyen Gültekin, RTÜK'e uyarılarda bulunarak şunları söyledi:

Verilen para cezaları, kazanılan reklam paralarının yayında komik kalınca TV kanalları kepazeliği bölüm bölüm devam ettiriyor. Son dönemde Türk dizileri salgınına maruz kalan Arap ülkelerinde de tepkiler yükselmeye başladı. El Arabiya televizyonu bir haberinde Türk dizilerinin ahlâksızlık ve şiddeti tetiklediğini yazdı. Son yıllarda artan bir dozda topluma ahlaksızlığı, gayri meşru hayat tarzlarını pazarlayan diziler iyice çığırından çıktı. Bu milletin aile yapısı, aldatma, eşcinsellik ve aşk adına ekrandan evlerimizin içine kadar sokulan zina sahneleri ile milletimiz yozlaştırılıyor. Özellikle hedefi gençler olan diziler, ahlaksızlığı, görgüsüzlüğü, müstehcenliği hayatın normal akışıymış gibi yeni neslin bilinçaltına işliyor. Gün geçtikçe artan dozda ahlaksızlık pazarlayan diziler, Bu toplumunun aileye verdiği öneme darbe vuruyor.

"Diziler aile problemlerine neden oluyor"

Türk yapımı ahlaksız dizilere İslam dünyasından da tepki yağdığını söyleyen Gültekin, “Son dönemde Türk dizileri salgınına maruz kalan Arap ülkelerinde de tepkiler yükselmeye başladı. El Arabiya televizyonunun internet sitesinde yayınlanan bir haber-yorumda, Türk dizilerinin ahlâksızlık ve şiddeti tetiklediği belirtildi. Sitede şu ifadeler var; 'Türk dizileri birçok aile problemine neden oluyor. Yemenli bir adam, Kurtlar Vadisi’ni izledikten sonra beş kişiyi öldürdü. Yemenli kadınlar ise eşlerinden dizilerdeki karakterler kadar romantik olmadıkları için şikâyet ediyor. Yemen’de boşanma davaları arttı." dedi.(İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir