• DOLAR 32.565
  • EURO 34.918
  • ALTIN 2433.332
  • ...
Koronavirüs  tedbirlerinde yeni dönem! İl dışından gelenler karantinada tutulacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DOĞRUHABER

Alınan kararlardan sonra uçakla veya otobüsle şehirlerarası yolculuk yapmak isteyenlerin izin belgesi alması isteniyor. Valiliklerin aldığı karara göre artık il dışından gelenler evlerinde karantinada tutulacak.

ANTALYA VALİSİ BAŞLATTI

Antalya Valisi Münir Karaloğlu, şehirde vaka sayısının az olduğunu ve bu yüzden il dışından birçok kişinin Antalya'ya geldiğini ifade etti.  Alınan yeni karar gereği şehir dışından gelenlerin 14 gün boyunca evde karantinada tutulacağını belirten Vali Karaoğlu, "İkameti Antalya'da olmayanın girişine izin verilmeyecek. Antalyalılar ise 14 gün boyunca evlerinde takip edilecek" dedi.

BİRÇOK İL AYNI UYGULAMAYA GEÇTİ

Antalya Valisinin aldığı bu karar birçok il valisine örnek oldu ve artık Türkiye'nin dört bir yanında  il dışından gelenler 14 gün boyunca karantina altına alınıyor.  İl dışından gelenler, şehir girişlerinde sağlık taramasından geçiriliyor. Ardından adres ve iletişim bilgileri alınarak 14 gün boyunca evde kalacaklarına dair belge imzalatılıyor. Daha sonra evlerine gidenler 14 gün boyunca aile hekimleri tarafından aranıp sağlık durumlarında bir değişiklik olup olmadığı kontrol ediliyor.

KIRIKKALE'DE 1929, TRANZON'DA 1064 KİŞİ KARANTİNADA

Kırıkkale'de yeni tip koronavirüs (Kovid-19) önlemleri kapsamında başka illerden kente gelen 1929 kişinin ev karantinasına alınırken Trabzon'da ise  toplam bin 64 kişi karantina altında bulunuyor. Iğdır'da da şehir dışından gelenlerin karantinaya alınması kararlaştırılırken Ardahan'da kente giriş yapan 675 kişinin, 14 gün süreyle ikametlerinde karantinaya alındığı bildirildi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir