• DOLAR 32.601
  • EURO 34.814
  • ALTIN 2492.627
  • ...
Barış Pınarı Bölgesi termal kameralarla salgından korunacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Tüm dünyayı etkisi altına alan Coronavirus salgınını önlemeye yönelik Şanlıurfa’da alınan tedbirler, Barış Pınarı Harekâtı ile güvenli hale getirilen bölgede de hayata geçiriliyor.

Şanlıurfa Valiliği Suriye Destek ve Koordinasyon Merkezi (SUDKOM) koordinesinde, bölgede kamu hizmetlerinin yürütülmesini sağlayan birimler, salgına karşı aldıkları tedbirleri en üst seviyeye çıkararak çalışmalarını sürdürüyor.

Coronavirus salgınını önlemeye yönelik tedbirler kapsamında önceki gün Akçakale Gümrük Kapısına SUDKOM tarafından kurulan termal kameranın faaliyete girmesinin ardından, Resulayn’a Türkiye tarafından giriş çıkışların yapıldığı sınır kapısında da termal kamera kurulumu tamamlandı.

Bölgeye zorunlu ihtiyaç maddeleri temin edenler, görevli askerler dâhil valilik izni ile görevlendirilen tüm personelin geri dönüşte vücut ısılarının ölçüldüğü alanlar oluşturan sağlık birimleri, sağlık taramalarının hızlı ve güvenli şekilde sürdürülmesi amacıyla kurulan termal kameraları kullanmaya başladı.

Coronavirus salgınına karşı alınacak tedbirlerin sık sık hatırlatıldığı Resulayn ve Tel Abyad’da dağıtılan broşürlerle de bilinçlendirme faaliyetleri devam ediyor.(İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir