• DOLAR 32.552
  • EURO 34.775
  • ALTIN 2497.523
  • ...
Buzağı destekleme başvuruları için önemli uyarı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Siirt İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Coronavirus önlemleri kapsamında 2019 yılı Buzağı Desteklemelerinde 31 Aralık 2019 tarihine kadar olan başvuru döneminde destekleme başvurusu bulunmayan yetiştiricilerin, 1 Nisan ve 15 Haziran tarihleri arasında yapılması gereken başvuruları, bir defaya mahsus olmak üzere yazılı talepte bulunmalarına gerek olmaksızın uygulanacağı açıklandı.

İl Tarım ve Orman Müdürü Ergün Demirhan, “Tarım ve Orman Bakanlığımızın talimatları doğrultusunda 2019 yılında buzağı destekleme başvurusu yapamayanlar için yazılı talep olmaksızın başvurular yapılmış sayılacaktır.” dedi.

Buzağı desteklemesi, aşağıda belirtilen şartlara ve kurallara göre yapılacak:

-Tebliğde belirtilen hayvancılık örgütleri; birinci başvuru döneminde başvurusunu yapmadığı üyelerinden başvuru dilekçesi almadan,  bu üyeleri adına 15 Haziran tarihine kadar il/ilçe müdürlüklerine başvuru yapabilecek.

-Bir yetiştirici için birden fazla hayvancılık örgütünden başvuru talebi gelmesi durumunda; il/ilçe müdürlüğünce uygun iletişim araçları kullanılarak, yetiştiricilerin bildirimi doğrultusunda örgütü belirlenecektir.

-Herhangi bir hayvancılık örgütüne üye olmayan yetiştiricilerden bireysel askı ve hak ediş listelerinin (İcmaller) hazırlanmasında,  başvuru dilekçesi alınmayacaktır. E-Islahta başvuru kaydı bulunmayan tüm yetiştiriciler bireysel başvuru yapmış olarak işlem görecek.

-2019 Yılı 2. Dönem Buzağı Desteklemelerinde birinci döneminde destekleme başvurusu bulunmayan yetiştiricilerin, 1 Nisan–15 Haziran tarihleri arasında yapılacak başvurular için bir defaya mahsus olmak üzere yazılı talepte bulunmalarına gerek olmaksızın aşağıdaki şekilde uygulanacaktır;

- Birlikler üyelerinden başvuru dilekçesi almadan üyeleri adına 15 Haziran tarihine kadar il/ilçe müdürlüklerine başvuru yapabilir.

- Herhangi bir hayvancılık örgütüne üye olmayan yetiştiricilerden bireysel başvuru dilekçesi alınmayacaktır tüm yetiştiriciler bireysel başvuru yapmış olarak işlem yapılacaktır.(İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir