• DOLAR 32.43
  • EURO 35.1
  • ALTIN 2324.71
  • ...
Sosyal mesafeye uyulmadığı için ödemeler "Vefa Sosyal Destek Grubu" tarafından yapılacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

İlk aşamada 2 milyon aileye sosyal yardım ödemesi yapılacağını duyuran Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, bu sosyal yardım paralarının bir Nisan tarihinden itibaren hesaplara PTT üzerinden yatırılacağını bildirmişti.

Yapılan açıklamaların ardından paralar bugün itibari ile hesaplara yatmaya başladı. Bunun üzerine Siirt Merkez PTT binası önünde parasını almak için bekleyen vatandaşlar uzun kuyruklar oluşturdu. Özel güvenlik ekipleri ise sosyal mesafeyi korumak adına aralara şerit çekti ve vatandaşlara sık sık uyarılarda bulundu. Ekipler giriş ve çıkışlarda bariyerler ile önlemler aldı.

Sosyal mesafe konusunda şeritler ve bariyerler ile önlemler alınırken vatandaşlar sırayla içeri alındı ve bir güvenlik görevlisi tarafından içeri alınan vatandaşların ateşi ölçüldü.

 

Sosyal mesafe korunamadığı için ödemeler durduruldu

Vatandaşların sağlığının her şeyden önemli olduğunu ve sosyal mesafeyi korumaları noktasında yapılan uyarıları dikkatte almalarını talep eden polis ekiplerine vatandaşların uymaması nedeni ile durumu yerinde inceleyen Vali Ali Fuat Atik, ödemelerin durdurulmasını ve yardımların "Vefa Sosyal Destek Grubu" tarafından vatandaşların evlerine teslim edilmesi talimatını verdi.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Coronavirus nedeniyle ihtiyaç sahibi 2 milyon aileye bin TL yardım yapılacağını açıkladı. Bu kapsamda bulunan vatandaşlar, özel güvenlik ve polisin aldığı tüm önlemlere rağmen bir metrelik sosyal mesafe kuralına uymadı. Vatandaşlar, yardım parasını alabilmek için PTT önünde metrelerce kuyruk oluşturdu.

Siirt Valiliğinden konuya ilişkin yapılan açıklamada, "Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımızın Coronavirus tedbirleri kapsamında ilimizdeki ihtiyaç sahibi 6 bin 631 aileye biner TL tutarındaki ödemelere başlanılmıştır.

Siirt PTT Bank önünde vatandaşlarımızın biriktiği ve sosyal mesafe alanlarına uymadıkları, kalabalık kümler oluştuğu tespit edilmiştir. Valiliğimizce alınan tedbirler kapsamında, ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza ödemelerin PTT Bank aracılığıyla değil, "Vefa Sosyal Destek Grubu" aracılığıyla evlerinde teslim edileceği kararlaştırılmıştır.

Vatandaşlarımızın PTT Bank ve Kamu Bankalarına başvuru yapmamalarını önemle rica ediyoruz." ifadelerine yer verildi. (İLKHA)







Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir