• DOLAR 32.326
  • EURO 35.112
  • ALTIN 2308.095
  • ...
İspanya'da ölen Türkiye vatandaşının cenaze nakli için yetkililer devreye girdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Aynı zamanda Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Alt Komisyon Başkanı olan Zafer Sırakaya, 1 Mart tarihinde İspanya’da yaşanan elim bir trafik kazasında hayatını kaybeden Aziz Can Tokaker'in defin sürecini en başından beri büyük bir hassasiyetle takip ettiklerini vurguladı.

Sırakaya, yaptığı açıklamada, "Kardeşimizin hayatını kaybettiği trafik kazasının hemen ardından Türk Hava Yolları, Tokaker ailesine cenazenin Türkiye’ye naklini sağlayabileceğini ifade etmesine rağmen,İspanyol Adli Tıp Kurumu Korona virüs ile ilgili aldığı tedbirler kapsamında nakle sıhhi sebeplerden dolayı izin vermemiştir." ifadelerini kullandı.

Tokaker'in naaşının Barcelona Başkonsolosu Güçlü Kalafat'ın refakatinde kılınan cenaze namazı ile İslami usullere göre defnedildiğini belirten Sırakaya, defin işlemlerinden Tokaker ailesinin de görüntülü arama ile an be an bilgilendirildiğini kaydetti.

Sırakaya, "Merhum Aziz Can Tokaker kardeşimizin naaşının olabilecek en kısa sürede İspanya’dan Türkiye’ye naklinin sağlanabilmesi için, Tokaker ailesiyle birlikte Dışişleri Bakanlığımız ve Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Komisyonu olarak hukuki süreci dikkat ve özenle takip edeceğiz." dedi. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir