• DOLAR 32.585
  • EURO 34.861
  • ALTIN 2495.217
  • ...
Filipinler Devlet Başkanı Duterte: Coronavirus önlemlerini ihlal edenleri gerekirse vurun
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Televizyonda yaptığı konuşmada Duterte, yetkililer bulaşmayı yavaşlatmaya ve ülkenin kırılgan sağlık sistemini bunalmaktan kurtarmaya çalışırken herkesin işbirliği yapmasının ve evde karantina önlemlerini takip etmesinin hayati öneme sahip olduğunu söyledi.

Duterte, ülkedeki durumun kötüye gittiğini, bu yüzden sorunun ciddiyetinin farkında olunması gerektiğine dikkat çekerek “Polise ve askere emrimdir. Eğer bir sorun varsa ve hayatlarının tehlikede olduğu bir durum varsa onları vurarak öldürün. Anlaşıldı mı? Öldürün...”

Duterte’nin bu açıklamaları, Manila'nın fakir bir bölgesinde, hükümetin yeterli gıda yardımında bulunmadığı gerekçesiyle düzenlenen protesto gösterilerine katılanlardan bazılarının tutuklanmasının ardından geldi.

Duterte, uyuşturucu tacirlerine karşı verdiği mücadelede sert önlemler aldığı gerekçesiyle eleştirilere maruz kalıyor. Ülkede bir çok uyuşturucu satıcısı güvenlik güçleri tarafından öldürüldü.

Duterte'nin ofisi, başkanın çoğu zaman görüşlerini vurgulamak için mübalağa yaptığını belirtti.

Ulusal polis şefi de Duterte'nin, kamu düzeni konusundaki ciddiyetini gösterdiğini ve kimsenin vurulmayacağını anladığını söyledi.

Filipinler, Coronavirus kaynaklı 96 ölüm ve toplam 2 bin 311 teyit edilmiş vaka kaydetti. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir