• DOLAR 32.412
  • EURO 35.286
  • ALTIN 2324.498
  • ...
ABD'li hemşire gözyaşları içinde anlattı: Bu işin sonu iyiye gitmeyecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İlk olarak Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan ve hızla yayılan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ABD'ye de sıçradı. Koronavirüs nedeniyle kabusu yaşayan ABD'de ölü sayısı 4 bini aştı.

Ülkede sağlık çalışanlarına verilmesi gereken N95 maske ve hastalar için solunum cihazı eksiklikleri ABD'de salgının daha tehlikeli boyutlara ulaşmasına neden oldu.

GÖZYAŞLARI İÇİNDE ANLATTI

ABD'de bir hemşire de maske nedeniyle yaşadığı sıkıntılar gözyaşları içinde anlattı ve işini bırakmak zorunda kaldığını duyurdu. Chicago'da görev yapan Imaris Vera adlı hemşire, bulunduğu hastanede yetersiz maske ve ekipman nedeniyle kendini güvende hissetmediğini belirtti.

Vera, Instagram hesabında gözyaşları içinde şunları söyledi:

"Bu sabah acil servise geldiğimde kafamda tüm hemşirelerin maskelerini taktığını görmeyi hayal ediyordum ancak hiçbir şey yoktu. Her yoğun bakım odası, plastik muşamba ve bantlarla oluşturulmuş 'odalara' sahipti. Hemşirelerin bir kısmı maskesizdi. Yöneticime sorduğumda 'yeterli maske alırsak, önümüzdeki haftalarda personelin cerrahi maske takmasını düşünebiliriz' dedi. Ben de kendisine bu ameliyat maskeleri bizi korumayacak. Hastalarımızın yüzde 90'ı entübasyonlu ve COVID-19 için pozitif. Hastane ortamında bile insanlar yayıyor' dedim.

Ardından gözlerimden yaşlar aktı ve borçlarımı nasıl ödeyeceğimi, alışverişmi nasıl yapacağımı düşündüm.

HEMŞİRELER KORUNMUYOR

Son olarak yöneticime gözlerimdeki yaşlarla yalvararak 'Anlıyorum, bir kıtlığımız var ama kendi maskem var. Kendi N95 maskemi takabilir miyim?' dedim. Ancak yöneticim reddetti ve giymeme izin veremeyeceklerini söyledi. Ben de rapor hazırladım ve işi bıraktım. Ben bugün hayatımı seçtim."

'BU İŞİN SONU İYİYE GİTMEYECEK'

Genç hemşire kendi canını ve sevdiklerini koruyabilmek için bunu yapmak zorunda olduğunu gözyaşları içinde anlatırken "Bu işin sonu daha iyiye gitmeyecek. ABD buna hazır değil ve hemşireler korunmuyor" dedi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir