• DOLAR 32.399
  • EURO 35.096
  • ALTIN 2326.275
  • ...
Mardin’deki STK’lardan mülk sahiplerine çağrı: 3 ay kira almayın
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin’de bulunan ve aralarında Memur-Sen, MÜSİAD, İlim Yayma Cemiyeti, İHH, Kızılay, Ensar Vakfının da bulunduğu Mardin STK Platformu, yaptığı yazılı açıklamada, şehirde bulunan muhtaç aileler için başlatılan kampanyaya destek verme kararı aldı.

Platform Başkanı Ahmet Ceylan tarafından STK’lar adına yapılan ortak açıklamada, ihtiyaç sahiplerine gıda yardımının yapılacağı ifade etti.

Ceylan, “Çin’de ortaya çıkıp bütün dünyaya yayılan COVİD-19 virüsü ülkemizde de maalesef gittikçe yayılmaktadır. Küresel bir soruna dönüşen salgınla mücadele Türkiye’de de yoğun bir şekilde devam etmektedir. Ülkemizin en az zararla bu küresel musibeti atlatması için verilen bu mücadeleye başta STK’lar olmak üzere halkın da kendi imkânlarıyla katkı sağlaması gerektiğine inanıyoruz. Bu süreçte, virüsten korunmak için alınan tedbirlerin uygulanması konusunda vatandaşlarımızın bilgilendirilmesi, yaşlı vatandaşlarımızın durumunun takip edilerek onlara yardımcı olunması, maddi açıdan sıkıntıya düşen ailelere gıda, hijyen gibi ayni veya nakdi yardım yapılması için STK’ların aktif görev alması gerektiğine inanıyoruz.” dedi.

Maddi ve manevi sıkıntılar içinde bulunan pek çok ailenin bulunduğunu hatırlatan Ceylan, şunu söyledi:
“Hepimiz için ağır bir imtihana dönüşen bu süreçte işini kaybeden, çalışamaz duruma gelen, bir şekilde geçim sıkıntısı içine düşen ailelere yardım kampanyasına maddi durumu iyi olan veya işini kaybetmemiş olan herkesi davet ediyoruz. Az, çok demeden en yakınımızdan başlayarak darda olanlara yardım etmek bizim insani vicdani ve İslami borcumuzdur. Bugün ailemiz bir sıkıntı yaşamıyor olabilir ama unutmayalım ki maddi ve manevi sıkıntılar içinde çatırdayan pek çok aile vardır. Yaşadığımız toplumda huzursuz ve mutsuz kimseler varken bizim mutlu ve huzurlu kalmamız mümkün değildir. Bu nedenlerle alacaklı vatandaşlarımızı borçlulara karşı daha müsamahakâr olmaya davet ediyoruz. Güçleri yetiyorsa kira ve diğer her türlü alacaklarından vazgeçmeye, en azından pandemi süresince indirime gitmeye davet ediyoruz. Bu zor günde herkesi kardeşlik hukukuna riayet etmeye çağırıyoruz.”

“Bu sıkıntılı sürecin bir gün son bulacağına ve bunun bir imtihan olduğuna inanıyoruz.” diyen Ceylan, “Bu imtihanda bazıları stokçuluk, karaborsacılık, cimrilik ile hatırlanacak buna karşın Allah katında ve insanlar nezdinde bazı insanlar ise iyilikleri ile hatırlanacaktır. Bu zor zamanda sadece yaptıklarımız değil yapabildiğimiz halde yapmadıklarımızdan da sorumlu olduğumuzu unutmayalım. Hep birlikte bir olma ve dayanışma zamanıdır.” dedi. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir