• DOLAR 32.59
  • EURO 34.792
  • ALTIN 2489.05
  • ...
SADAKA BELAYI DEF EDER  HayatBirlikteGüzel
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ERKAN YAVUZ - DOĞRUHABER

Yetimler Vakfı Başkanı Fikri Karavil sosyal medya hesabı üzerinden geçtiğimiz gün yaptığı çağrı ile yardım kampanyası başlattı. ‘Hayat Birlikte Güzel’ diyen Karavil yaptığı çağrı ile diğer tüm vakıf ve STK’ları da bu kampanyaya destek olmaya davet etti. Kampanya ile ilgili gazetemize değerlendirmelerde bulunan Yetimler Vakfı Genel Başkanı Fikri Karavil, “Yetimler Vakfı olarak Vefa Sosyal Destek Grubu ile beraber yardımlarımıza devam ediyoruz. Biz burada sadece yardımda bulunmuyoruz, aynı zamanda başka sıkıntıları olanların durumlarını da yetkili mercilere bildirip ihtiyaçlarının giderilmesine yardımcı oluyoruz.” şeklinde konuştu.

TOPLUM OLARAK GEÇTİĞİMİZ BU ZOR GÜNLERİ DAYANIŞMA İÇERİSİNDE ATLATMALIYIZ

“Burada maddi yardım önemli olduğu gibi manevi destek de çok önemlidir.” diye konuşan Karavil, “Ülke olarak, ümmet olarak geçtiğimiz bu zor günlerde maneviyata da ciddi anlamda ihtiyacımız vardır. Rabbimize çokça yönelmeli, O’ndan yardım dilemeliyiz. Bu anlamda Valilik ile beraber koordineli bir şekilde yardımlarımıza devam ediyoruz. Vakıf olarak biz yapabileceğimiz yardımları yapıyoruz, başka ihtiyaçlar olduğu zaman da köprü görevi görerek gerekli mercilere bildiriyoruz. Toplum olarak geçtiğimiz bu zor günleri dayanışma içerisinde atlatmalıyız. Herkes akrabasından, komşusundan haberdar olmalı, devamlı birbirlerini sormalı ve varsa ihtiyaçlarını gidermelidir. Özellikle bu süreçte, yani evde kalma sürecinde gündelik işte çalışanlara yardım edilmelidir. Yevmiye usulü inşaat işçiliği yapan veya başka işte çalışıp işini kaybedenleri tespit edip yardımları onlara ulaştırmak lazım. Sosyal yardımlaşma kurumlarında kaydı olanlar yardımlardan istifade edebiliyor, ama burada kaydı olmayanlar bu yardımlardan istifade edemiyor. Yetimler Vakfı olarak özellikle yetimler ve böyle muhtaçlara ulaşmak suretiyle yardımlarımızı yapmaya devam ediyoruz.” şeklinde konuştu.

YARDIMLAŞARAK BU İMTİHANI BAŞARI İLE TAMAMLAYACAĞIZ

Umut Kervanı Vakfı Genel Başkanı Cengiz Kurtaran ise “Dünya şu an zor bir imtihan ve süreçten geçiyor. Bu imtihandan toplum olarak seferber olursak, yardımlaşarak dayanışma içinde olursak bu imtihanı başarı ile tamamlayacağız. Bu konuda birbirimize yardımcı olmalı, Sağlık Bakanlığı bünyesinde kurulan Bilim Kurulu’nun tavsiyelerine uymalı, sıkı bir izalosyon uygulayarak virüsün yayılmasını engellemeliyiz. Bu zor zamanda Umut Kervanı olarak dün mağdur ve muhtaç ailelerimizin yanında olduğumuz gibi bugün de bize başvuruda bulunup yardım talebinde bulunan tüm ihtiyaç sahiplerine İçişleri Bakanlığı bünyesinde kurulan Vefa Sosyal Destek Grubu koordinasyonunda yer alarak yardımlarımızı ulaştırmanın gayretinde olacağız. Bu konuda gerekli makamlara başvurularımız ve onlarla görüşmelerimiz var.” ifadelerini kullandı.

MUTLULUK NASIL PAYLAŞILDIKÇA ARTIYORSA ZORLUKLAR VE SIKINTILAR DA PAYLAŞILINCA AZALIR

Kurtaran, “Özellikle 65 yaş ve üzeri, kronik rahatsızlığı olanlar ve işlerinden çıkarılarak işsiz kalanlara yönelik nakdi, gıda kolisi ve hijyen paketleri ulaştırarak ihtiyaçlarını karşılamak için gayret edeceğiz. İşin sağlık boyutu kadar, maddi ve manevi boyutu da o denli önemlidir. Bu süreçte maddi açıdan sıkıntılı kardeşlerimize yardım etmemiz bizim üzerimize bir sorumluluktur. Bunu da topyekûn bir seferberlik halinde yapmamız gerekmektedir.  Rabbimiz “İşte Onlar (Müminler) iyiliklere koşuşurlar ve iyilik için yarışırlar” (Muminun Süresi, 32) buyurmaktadır. Bugün iyilikte koşuşturma ve öncü olma zamanıdır. Bu nedenle bizler de Umut Kervanı olarak başta varlıklı ve zengin vatandaşlarımıza olmak üzere tüm halkımıza acil yardım çağrımıza destek vermelerini az çok demeden ihtiyaç sahiplerinin bir an önce ihtiyaçlarının karşılanması için destek vermeleri çağrısında bulunuyoruz. Bunun için diyoruz ki Hayat Birlikte Güzeldir. Mutluluk nasıl paylaşıldıkça artıyorsa zorluklar ve sıkıntılar da paylaşılınca azalır.” diye konuştu.

DÜZENLİ BİR PROGRAM İLE HAYATI GÜZELLEŞTİRELİM

Düzenli bir aile programına da dikkat çeken Kurtaran son olarak şunları söyledi; “Dünya tarihinde bu şekilde nice hastalıklar olmuş ve tüm dünyayı etkisi altına almıştır. Bu da elbette geçecek yeter ki biz kurallara uyalım ve sabredelim. Hayır ve hasenatlarla, sadakalarla iyilikte bulunalım.  Evlerimizde kalıp hasret kaldığımız ailelerimiz ile düzenli bir program ile hayatı güzelleştirelim. Bu virüs nedeniyle hayatlarını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, hastanede yatmakta olan özellikle yoğun bakımda olanlar başta olmak üzere tüm hastalarımıza yüce Allah’tan acil şifalar diliyoruz.”

TÜM GÖNÜLLÜ TEMSİLCİLERİMİZLE BİRLİKTE DESTEKLİYORUZ

Avrupa Yetim ELİ Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Ateş ise yaptığı açıklamada, “Bizler de Avrupa Yetim Eli olarak mağdur ve ihtiyaç sahiplerine destek olmak için #HayatBirlikteGüzel diyoruz. Ve bu kampanyayı tüm gönüllü temsilcilerimizle birlikte destekliyoruz.” ifadelerini kullandı. Kurumun sosyal medya hesabından da “Şimdi Covid-19 virüsüne karşı tebessüm ettirme, dayanışma ve yardımlaşma günü. 65 Yaş üstü, işinden çıkarılanlar ve tüm muhtaçların ihtiyaçlarının karşılanması için sen de uzanan el ol. Vakit paylaşma vaktidir.” çağrısına yer verildi. 

ZENGİN VE FAKİRLER ARASINDA HAYIR KÖPRÜSÜ OLMAYA DEVAM EDİYORUZ

Karavil’in çağrısına destek veren bir diğer kuruluş İHO EBRAR, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şunlar ifade edildi; “HayatBirlikteGüzel @karavil21 Başkanımızın çağrısına @ihoebrartr olarak karşılık vereceğiz İnşallah. Zengin ve fakirler arasında hayır köprüsü olmaya devam ediyoruz.”

"SADAKA, MÜ'MİNİ AZAP VE FELAKETLERDEN KORUR"

Alimler ve Medreseler Birliği (İTTİHADUL ULEMA) Genel Başkanı Molla Enver Kılıçarslan da sadakanın Müslümanları hem dünya hem de ahiret azabından koruduğuna dikkat çekti. Bela ve musibet zamanında Allah'u Teâlâ'yı memnun eden en önemli ibadetlerden birinin dua diğerinin ise sadaka olduğunu vurgulayan Kılıçarslan, "Sadaka, ahirette olduğu gibi dünyada da mü'mini azap ve felaketlerden korur. Kemiyetine bakmaksızın her bir kardeşimiz cömertlerin en cömerdi olan Rabbimizi memnun etmek için sadaka vermeli; etrafındaki fakir ve mağdurları göz önünde bulundurmalı, yetim ve mazlumlar için çalışıp çabalayan hayır kurumlarını ihmal etmemelidir." ifadelerini kullandı. Kılıçarslan, sözlerinin devamında şu ifadelere yer verdi: "Bu hususla ilgili özellikle zekâtla mükellef olan varlıklı Müslümanlar bu yıl ile birlikte önümüzdeki yılın da zekâtını vererek, nispeten de olsa söz konusu mağduriyetlerin önüne set çekmiş olacaklardır. Hazreti Ali Efendimizden rivayet edilen bir hadiste Allah Resulü (sallallahu aleyhi vesellem) ihtiyaç nedeniyle Hazreti Abbas`tan iki yılın zekâtını birden aldı. (Beyhakî) Bir başka rivayette ise Hazreti Abbas kendisine, vakti gelmeden önce zekâtın verilmesini sordu. Efendimiz de O'na izin verdi. (Dâvud, Tirmizî) Bil-müşahede şuna tanıklık ettik ki; şimdiye kadar izzet-i nefislerinden dolayı muhtaç olduklarını belli ettirmeyen nice fakir, bu süreçten en fazla etkilenen kesim oldu. Allah'u Teâlâ tez zamanda bizleri selamete kavuşturup, kendisine şükretmeyi nasip etsin."

Bu haberler de ilginizi çekebilir