• DOLAR 32.391
  • EURO 35.075
  • ALTIN 2326.742
  • ...
Diyarbakır'da el bombası patladı, bir çocuk ağır yaralandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yaklaşık 9 ay önce Bingöl'ün Karlıova ilçesinden Lice'ye gelen Yıldırak ailesi, Serin (Pirık) köyünde hayvancılıkla uğraşıyordu. Coronavirus (Covid-19) tedbirleri kapsamında okulların tatil edilmesiyle ailesine yardım eden 11 yaşındaki 6'ncı sınıf öğrencisi Yusuf Yıldırak, hayvanları otlatmak üzere dere kenarına gitti.

Yerde bulduğu el bombasını eline alan Yusuf ve 9 yaşındaki kuzeni Muhammed, kendi aralarında oynamaya başladılar. El bombasının patlaması sonucu ağır yaralanan Yusuf, Dicle Üniversitesi Acil ve Travmatoloji Hastanesine kaldırıldı.

"Patlama sesi duydum, dumanın yükseldiğini gördüm, ne olduğunu anlayamadım"

Acılı baba Ferhat Yıldırak, "Bizler Bingöl'ün Karlıova ilçesinden ailece Lice'deki bir dostumuzun yanına geldik. Kasım ayından beri buradayız. 6'ncı sınıf öğrencisi oğlum Yusuf 11 yaşındaydı. Bu salgın hastalıktan dolayı okullar tatil edilmişti. Çocuk bu süreçte hayvanlarımızı otlatıyordu. Olay saatinden önce saat 13.00'da gelip yemek yedikten sonra evden çıktı. Aradan kısa bir süre sonra bir patlama sesini duymamla dumanın yükseldiğini gördüm. Ne olduğunu anlayamadım. Çocukların bağrışma sesini duyunca olay yerine gittiğimde ambulans çocuğu götürmüştü. Yolun üzerinde kan izleri vardı." dedi.

Patlamayı, olaya tanık olan yeğeninin dilinden aktaran baba Yıldırak, "Oğlumun yanında olan 9 yaşında kuzeni Muhammed, suyun kenarında yumurtaya benzer bir cisim gördüklerini, bununla kendi aralarında oynadıkları esnada ellerinde patladığını söylüyor. Çevrede hayvancılıkla uğraşan bir şahıs, patlamayı görmesi üzerine sağlık ekiplerine haber verdi. Ambulans gelip çocuğu götürdü." ifadelerini kullandı.

Olay ile ilgili soruşturma başlatıldığını ifade eden baba Yıldırak, "Olay yerine gelen jandarma ekipleri patlamanın gerçekleştiği çevrede çalışma başlattı. Bombaya ait parçaları topladı ve tanıkların ifadelerini aldı." şeklinde konuştu.

"Çocuğun suçu neydi?"

Şu ana kadar çevrede benzer bir olayla karşılaşmadıklarını belirten baba Yıldırak, şunları söyledi:

Şayet karşılaşsaydık bu konuda çocuklarımızı tembihler, böyle bir cisim gördüklerinde ellerine almamalarını söylerdik. Ama daha önce ne biz böyle bir durumla karşılaşmıştık ne de çocuklarımız böyle bir cisim görmüştü. Bizim veya o çocuğun suçu neydi? Böyle bir icraatta bulunuyorsanız neden bombalarınızı yollara savuruyorsunuz? Sizlerde biliyorsunuz ki hayvancılığın yapıldığı, insanların gidip geldiği bir güzergâhtır. Allah hakkımızı bırakmasın.

Şu an çocuğun durumunun kritik olduğunu söyleyen baba Yıldırak, beyin ölümünün gerçekleştiğini ve sadece kalbin çalışıyor vaziyette olduğunu kaydetti.(İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir