• DOLAR 32.598
  • EURO 34.831
  • ALTIN 2509.425
  • ...
Ebu Merzuk: Coronavirus salgınına karşı büyük bir mücadele veriyoruz
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gazze’deki sağlık sisteminin yetersizliğine ve nüfusun geçim sıkıntısı yaşadığına dikkat çeken Ebu Merzuk, “Bu nedenle bu aşamada yeni tip Coronavirusün Gazze’ye gelmesini engellemeyi amaçlayan önleyici tedbirlere odaklanıyor ve bu bağlamda büyük bir mücadele veriyoruz.” dedi.

İslami Direniş Hareketi (Hamas)’ın önde gelen liderlerinden Ebu Merzuk yaptığı açıklamada, gelişmiş ülkelerin sağlık sistemlerinin virüsle mücadelede başarılı olamadıklarını belirterek, salgın krizinin uzayacağını ifade etti.  

Gazze nüfusunun yarısından fazlasının açlık sınırı altında yaşam mücadelesi verdiğini söyleyen Ebu Merzuk, “Vatandaşlarımızın büyük bir kısmının günlük kazandıkları yevmiyeyle hayatlarını sürdürdüğünü göz önünde bulundurursak alacağımız tedbirler sınırlıdır. Atacağımız adımlar ekonomik ve sosyal krizlere neden olmamalıdır.” şeklinde konuştu.

Ebu Merzuk sözlerine şöyle devam etti, “Bu durum bizi, meydana gelebilecek her türlü senaryoya karşı planlı ve ölçülü adımlar atmaya sürükledi. Korona tedbirleri kapsamında gerekli durumlarda karantinaya alma, sosyal izolasyonu uygulama ve yurtdışından gelen herkesi test etmek için kardeşlerimiz, dostlarımız ve Birleşmiş Milletler ile iletişim kurarak en kötü durumlardan kaçınmak için çaba gösteriyoruz.”

Ebu Merzuk, haksız eleştiri ve kötü yorum zamanı olmadığına bilakis birlik zamanı olduğuna işaret ederek bütün Filistinlileri alınan tedbirlere destek vermeye davet etti.

Gazze Şeridi'nin, siyonist işgalcilerin siyasi ve ekonomi ablukası altında bulunduğunu hatırlatan Ebu Merzuk, “Coronavirus süreci, sağlık alanındaki sorunlar başta olmak üzere bütün sıkıntılardan kurtulmak için büyük bir fırsattır. Söz konusu fırsatı iyi değerlendirerek Filistin halkımızın umutlarını gerçekleştirmenin zamanı gelmiştir.” ifadelerini kullandı. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir