• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Van halkı yapılan uyarıları dikkate almıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Van’ın en kalabalık caddelerinden biri olan Cumhuriyet ve Maraş Caddelerindeki insan ve araç kalabalığı şaşırtırken, bu durum ise ihtiyaçları için dışarı çıkan vatandaşlara zor anlar yaşatıyor.

Polis tarafından ve cami minarelerinden yapılan uyarı anonslarını duymazdan gelen Van halkı, herhangi bir koruyucu ekipman ve sosyal mesafe kurallarına uymayarak virüsün daha fazla kişiye bulaşma riskini attırıyorlar.

Parkların ve çoğu iş yerinin kapalı olduğu ve kapalı olan iş yerlerine de insanların evde kalmaları yönünde uyarı yazılarının asıldığı Van’da hayat normal seyrinde devam ediyor.

Van halkı oluşan bu kalabalığa önlem olarak sokağa çıkma yasağı olması gerektiğini ifade ederek, sokağa çıkma yasağı olmadan insanların evde tutulamayacağını belirtiyor.

“100 TL’lik yardım insanların dışarıya çıkmalarına neden oldu”

Devletin vermiş olduğu destek paralarının yanlış şekilde verildiğini ifade eden Mehmet Emin Yardım, bu paraları almaya gelen insanların kalabalıklar oluşturarak virüsün yayılmasını hızlandırabileceğini kaydetti.

Devlet yetkililerinin yapmış olduğu hizmetlere saygı duyduğunu belirten Yardım, “İnsanlar yetkilileri dinlemez ve bu şekilde kalabalık oluşturmaya devam ederlerse işler daha kötüye gider. O yüzden bence insanların evlerinde tutulması için sokağa çıkma yasağının gelmesi gerekiyor.” dedi. 

Van’da birçok kişinin kendisi gibi düşündüğünü ve minibüs şoförü olduğu için dışarı çıkmak zorunda olduğunu ifade eden Yardım, “Mecbur olmasaydım dışarıya çıkmazdım." ifadelerini kullandı.(İLKHA)



Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir