• DOLAR 32.553
  • EURO 35.494
  • ALTIN 2330.477
  • ...
İspanya'da ölen Türkiye vatandaşının ailesi cenazeyi alabilmek için yardım bekliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Almanya'nın Mönchengladbach kentinde yaşayan 24 yaşındaki Aziz Can Tokaker İspanya'da yaklaşık bir ay önce geçirdiği bir trafik kazası sonucu hayatını kaybetti.

Tanınmayacak derecede vücudu yanan Aziz Tokaker’in cenazesi prosedürün uzun sürmesi sonucu üç hafta morgda kimlik tespiti için bekletildi. Daha sonra aileden alınan DNA sonrası kimliği kesinleşince Katalan Bölgesi Sağlık Bakanlığı acil bir mahkeme kararı ile İspanya’ daki Coronavirüs karantinası nedeni ile cenazenin orada defnedilmesine hükmetti. Tokaker’in naaşı dün İspanya’da defnedildi.

Tokaker’in abisi Uğur Tokerer gazetecilere yaptığı açıklamada, morgların doluluğu gerekçe gösterilerek yakılmasının bile gündeme geldiğini belirtti.

İspanya’daki Türkiye Konsolosluğunu kendilerine yardımcı olduğunu söyleyen Tokaker, “Türk Hava Yolları da ‘naaşı biz taşırız’ demiş. Fakat İspanya Sağlık Bakanlığı onay vermemiş. Kardeşim Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı. Biz Adanalıyız. Devlet büyüklerimize, özellikle Cumhurbaşkanımızın sesleniyorum. Ne olur bizi bu acıdan kurtarın. Kardeşim Ülkemizde, Adana’ da memleketimizde defnedilsin. Yaban ellerde kalmasın. O da olmuyorsa hiç olmazsa bizim buraya Almanya’ya defnefilsin.” diye konuştu. (Mehmet Kurt- İLKHA)



Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir