• DOLAR 32.524
  • EURO 34.868
  • ALTIN 2472.802
  • ...
Batman semt pazarı esnafı "Sosyal mesafe" kuralına uygun davranıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

İçişleri Bakanlığı tarafından Coronavirus tedbirleri kapsamında, semt pazarlarında uyulması gereken kuralları Batman'daki pazarlarda uygulayan Zabıta Müdürlüğü ekipleri, denetimlerini artırdı.

 

Tüm dünyayı etkisi altına alan Coronavirus salgınının Türkiye'de de kamu sağlığına olumsuz etkilerini asgari seviyeye düşürmek amacıyla alınan tedbirler kapsamında, "Vatandaşların sebze, meyve, tahıl, bakliyat gibi temel gıda ve temizlik maddelerinin karşılandığı pazarlarda; giyim, oyuncak ve benzeri zaruri olmayan ihtiyaç maddelerinin satışına izin verilmeyecek." kuralına uyulduğu görüldü.

Coronavirus nedeniyle kendilerine düşen tedbirleri aldıklarını belirten pazarcı İrfan Eripek, "Pazarcılara uygulanan üç metre mesafe kuralına, kendi sağlığımız ve vatandaşın sağlığı için uyuyoruz. Gelen müşteriler, meyve-sebzeleri kendileri seçmek istiyor. Biz de onlara yardımcı olmaya çalışıyoruz. Eldiveni olmayana eldiven verip eldivensiz seçtirmiyoruz. Virüs nedeniyle işlerimiz düştü ama yine de ekmeğimiz çıkıyor çok şükür." diye konuştu.

"Coronavirus salgını semt pazarcılarını da etkiledi"

Belediyenin üç metre kuralına uyduklarını söyleyen pazarcı Mehmet Nur Gök ise konuşmasında, "Vatandaşın sağlığı için belediyenin her pazar yerinde koymuş olduğu en az üç metre mesafe kuralına uyuyoruz. Coronavirus, semt pazarcıları olarak bizi de etkiledi. Vatandaş, seçmek için ısrar ediyor, biz de kendilerine eldiven verip elle seçmelerine müsaade etmiyoruz. Pazarcılar olarak önlemlerimizi maske ve eldiven kullanarak alıyor, geliş ve gidiş saatleri kuralına riayet ediyoruz. İşlerimiz Allah'a çok şükür iyidir, Allah daha beterinden korusun." ifadelerini kullandı.

"Eskisi gibi pazara gelenler yok"

Bir diğer pazarcı esnafı Yılmaz Aksever, "Coronavirus tedbirleri kapsamında semt pazarlarına uygulanan üç metre mesafe kuralına dikkat ederek sebze ve meyveleri vatandaşın elle seçmemesi için uyarılarımızı da yapıyoruz. Yanımızda eldivenlerimiz var. Kendileri seçmek istediğinde vatandaşa eldiven veriyoruz. Salgından dolayı işlerimiz durgun, eskisi gibi pazara gelenler yok." dedi.

Semt pazarcısı Hakan Ay, "Semt pazarcısı olarak her gün bir başka mahalledeyiz. Bizden istenen üç metre mesafeden daha fazla mesafe bırakıyoruz. Seçmek isteyenlere 'Biz seçip verelim' diyoruz ama ısrar edenlere de eldivensiz seçtirmiyoruz. 'Lütfen sağlığınız için dokunmayın' afişlerimiz var insanlar dikkat etsinler diye. Şu anda işlerimiz iyi değil. Allah'ın izniyle en yakın zamanda bu salgın biter de pazarlar eskisi gibi kalabalık olur." dedi. (İLKHA)













Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir